4 bin spor tesisi yapılacak Malatya'ya yok

Vahap Güner: "Türkiye Spor Yazarları Derneğinin (TSYD) 54’üncü Yıl Antalya Buluşmasına katıldık. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bağımlılık ile mücadelede sporun gücü” konusunun işlendiği zirvede kürsüye çıkarak önemli mesajlar verdi:"

4 bin spor tesisi yapılacak Malatya'ya yok
18 Ocak 2018 - 00:01 - Güncelleme: 18 Ocak 2018 - 20:37

Vahap Güner: Türkiye Spor Yazarları Derneğinin (TSYD) 54’üncü Yıl  Antalya Buluşmasına katıldık. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bağımlılık ile mücadelede sporun gücü”  konusunun işlendiği zirvede kürsüye çıkarak önemli mesajlar verdi:

“Bağımlılıkla mücadele toplumuzun büyük bir sorunu.Spor yapan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak duracağını gözlemliyoruz. Bir genç uyuşturucuya yalnız kaldığı zaman ulaşır. Bu gençleri uyuşturucudan uzak tutma noktasında spor ve sporun birleştirici gücünü kullanmamız lazım. Top yekun hareket etmeye ihtiyacımız var. Spor hem terörün hem de madde bağımlılığının ilacı. Biz doğu ve güneydoğuda spor tesisleri yapıyoruz. Orada spor tesisine gelen her çocuk, dağa gitmesini engellediğimiz çocuk. İnsan spor disipliniyle beraber vücudunu tanıyor ve kendine değer veriyor. O vücudun başkaları tarafından kullanılmasına izin vermiyor çünkü insanın hedefi oluyor. Hedefi olan kişiyi uyuşturucuya alıştıramazsınız. Silahlı terör neyse, uyuşturucu terörü de odur. Şu an da tablo bu. Terör örgütleri çocukları uyuşturucu vasıtasıyla kullanıyor. Şu anda dünyada trend, uyuşturucu maddelerle toplumun genlerini bozmak. Uyuşturucuyu silah gibi kullanıyorlar. Bakınız ben Kasımpaşa’da büyüdüm. Ozaman orada sarmacılar ve torbacılar vardı, biz onların elinden spor yapan büyüklerimiz sayesinde spor yaparak bugünlere geldik.”

Bakan Bak, daha sonra uyuşturucu ve teröre çare olarak gördüğü spor için tam 4 bin tesisi yapacaklarını açıkladı. Hem de 2018 yılında…

Spor Toto tarafından yapılacak spor tesislerinin sokaklara yapılacağını kaydeden Bakan, uyuşturucu ve terörle mücadele için hep sokaklar da olacaklarını vurguladı. 

Hemen Malatyalılık duygumuz ağır basıyor…

4 Bin spor tesisinden Malatya kaç tesisi alarak yararlanır diye düşünüyoruz. 

Konuşmasını tamamladıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanına gittim önce Yeni Malatya Stadının durumunu anlatarak “Sayın Bakanım Malatya yeni bir stada kavuştu teşekkür ediyoruz. Ancak bakım, onarım ve temizliği büyük bir sorun. El atılmazsa stat birkaç ayda harabeye döner” dedim.

Hemen konuya girdi Yeni Malatya Stadını, Malatya Büyükşehir Belediyesine devrettiklerini, eksikliklerin giderilmesi içinde kaynak gönderdiklerini, Stadın sahibinin de sorumlusunun da Malatya Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. 

Nihayet stadın sahibini Bakan sayesinde bulmuştuk. 

Yapılacak 4 bin spor tesisi için ise bir hayli iddialıydı..

Bakan Bak, 2018 de Türkiye de 4 bin adet spor tesisi yapılacağını, Spor Toto tarafından yapılacak spor tesisleri için hazırlık yaptıklarını söylemekle yetindi ve Spor Toto’yu adres gösterdi.

Ne yazık ki Spor Toto’nun yapacağı 4 bin tesis konusunda Malatya’mızın bilgi sahibi dahi olmadığını üzülerek öğreniyoruz. 

Bu nedenle de önce Sayın Bakanımız Bülent Tüfenkci başta olmak üzere Malatya Milletvekillerini, Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe Belediye Başkanlarımızı, Spor ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızı, Mahalle Muhtarlıklarımızı Spor Toto’nun 4 bin adet spor tesisi projesi konusunda uyarmayı bir görev biliyoruz.

Önce Gençlik ve Spor Bakanlığıyla sonra da Spor Toto Genel Müdürlüğüyle temas kurulmalı ve hemen ardından İlçelerde ve mahallelerde belirlenecek spor alanları belirlenerek bu yerlerin tahsisi yapılarak Spor Totonun projelerinden kısa sürede yararlanma imkanını bulalım. Yani erken davranan projeyi kapacak. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ayaküstü konuyu açtım “işte buna çok ihtiyacımız var” dedi. Bakanın konuşmasını ve Spor Toto’nun afişini gönderdim.

Bakan açıkladı, Spor Toto projelerini hazırladı…

Gerisi takip ederek projelerden yararlanmaya kaldı.

İnşallah geç kalmazlar. "

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum