Ağbaba: Adil, daha hızlı bir soruşturma bekliyoruz

Meclis Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan CHP'li Veli Ağbaba, yaklaşık 5 bin öğretmenin görevine döndüğünü hatırlatarak Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'a adil soruşturma çağrısı yaptı.

Ağbaba: Adil, daha hızlı bir soruşturma bekliyoruz
05 Aralık 2016 - 00:00 - Güncelleme: 05 Aralık 2016 - 16:29

Meclis Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan CHP'li Veli Ağbaba, yaklaşık 5 bin öğretmenin görevine döndüğünü hatırlatarak Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'a adil soruşturma çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada siyasi görüşlerinden dolayı açığa alınan öğretmenlerle ilgili hükümete seslendi. “15 Temmuz sonrası Atatürkçü, solcu öğretmenler, sadece sendikal üyeliklerinden dolayı, sendikal faaliyetlerden dolayı görevden atılıyor.'' diyen Ağbaba ''Hiç kuşkusuz, Fetullah’ın en güçlü, en başarılı olduğu alan eğitimdir. Yine, hiç kuşkusuz, Fetullah’a karşı en kararlı mücadeleyi Eğitim Sen yapıyordu çünkü Eğitim Sen, laik, bilimsel ve parasız eğitimi savunuyordu. Geçmişte AKP ile Fetullah kol kola yürürken, işbirliği yaparken bu iki yapıya karşı Eğitim Sen mücadele ediyordu” ifadelerini kullandı.

'Hiçbir terör örgütüyle ilişkisi olmayan binlerce memur ve öğretmen var'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a da seslenen Ağbaba, “Sayın Bakan, size zaman zaman bu gerçekleri iletiyoruz; yaklaşık 5 bin öğretmen görevine döndü, bir yanlışlığa son verdiniz
ama hâlâ, hiçbir terör örgütüyle ilişkisi olmayan binlerce öğretmen ve memur göreve dönmeyi bekliyor. Bakın, bu öğretmenlerin ya da bu memurların herhangi birinin örgütle ilişkisi varsa, herhangi bir suçu varsa lütfen gereğini yapın ancak bir şüpheyle ya da o ilin yöneticilerinin ihbarıyla bir insanı meslekten atmak, onları açlığa mahkûm etmek hiçbir vicdanla bağdaşmaz. Benim şahsen tanıdığım, bildiğim birçok öğretmenin ortak özelliği, bilimsel ve laik eğitimi savunuyor olmalarıdır” ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz'a seslendi: 'Adil, daha hızlı bir soruşturma bekliyoruz'

Daha önce açığa alınmamış, soruşturmada adı geçmemiş öğretmenlerin de ihraç edildiğini hatırlatarak şunları kaydetti: “Aralarında karı koca olan öğretmenlerin ihraç edildiğini ve hatta birçok yerde kanser hastası olan insanların da ihraç edildiğini görüyoruz. İhraç olan memurlar sağlık güvencesinden sadece yüz gün faydalanabiliyor. Kanser hastası bir öğretmenin veya bir memurun yüz günde iyileşmesi düşünülebilir mi? O hâlde, bu insanlara ‘ölün’ diyorsunuz. Sayın Bakan, bu insanlar sizin personeliniz. Bunlara sahip çıkacak, insanların mağdur edilmemesini sağlayacak olan sizsiniz. Bu konuda sizlerden daha adil, daha hızlı bir soruşturma bekliyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum