AK Parti sadece seçim kaybetmedi..

AK Parti 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Akçadağ'da sadece Belediye Başkanlığı'nı kaybetmedi, bundan daha da önemlisi Akçadağlıların büyük oranda güvenini kaybetti.

AK Parti sadece seçim kaybetmedi..
21 Ağustos 2020 - 00:13 - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 - 22:19

AK Parti 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Akçadağ'da sadece Belediye Başkanlığı'nı kaybetmedi, bundan daha da önemlisi Akçadağlıların büyük oranda güvenini kaybetti.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 2014 yerel seçimlerinde yüzde 46,48 oy oranıyla seçimi kazanan AK Parti, mevcut belediye başkanı Ali Kazgan'ın son yerel seçimlerde bağımsız aday olması nedeniyle Akçadağ'ı kaybederken, ilçede tam anlamıyla bir çöküşün içerisine girdi.

Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı olan MHP ile birlikte Akçadağ'da yüzde 60 oranında bir destekle seçimi kazanma hesapları yapan AK Parti, yüzde 30'u zor geçerek yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Akçadağ'da yüzde 50'ye yakın oy kaybı yaşayan AK Parti seçim sonrası izlediği yol haritasında bir toparlanma işareti vermez iken, ilçedeki kan kaybını sürdürdü.

Mevcut Belediye Başkanı Ali Kazgan'a desteğin artarak devam ettiği ,Ali Babacan liderliğindeki Deva Partisi ile Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi’nin de ilçede taban bulmaya başladığı bir dönemde pandemi nedeniyle ötelenen ilçe kongrelerine bu hafta sonu devam edecek olan AK Parti'de Akçadağ ilçe Başkalığı'na talip olan 35'in üzerindeki adayın yüzde 99'unun 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Bağımsız Aday Kazgan'ı desteklediği görülürken, bazı AK Partililerin aday bolluğunu partiye olan bir teveccüh olarak değerlendirmesi ise önemli bir basiretsizlik olarak değerlendiriliyor. 

Görüşlerini aldığımız Türkçe'de köklü ve hatırı sayılır bir atasözü olan 'Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir' ifadesine atıfta bulunan onlarca Akçadağlı,kongre sürecinde değişim kararı alınan ilçelerden biri olan Akçadağ'da AK Parti'nin beklenen değişimi  gerçekleştireceğine ihtimal vermezken, AK Parti'nin Akçadağ'daki kan kaybının hız kesmeden devam edeceği görüşünde birleşiyorlar.
 


Hasan Eryılmaz


YORUMLAR

  • 0 Yorum