AK Parti'de kongre süreci başlıyor

AK Parti’de 7. büyük kongre süreci delege seçimleriyle başlıyor.

AK Parti'de kongre süreci başlıyor
02 Ekim 2019 - 00:13 - Güncelleme: 02 Ekim 2019 - 01:21

AK Parti’de 7. büyük kongre süreci delege seçimleriyle başlıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın sonbahar olarak işaretini verdiği kongre çalışmaları hızlandı. AK Parti 7. Olağan Kongre taslağına göre belde kongreleri ile startı verilecek maraton büyükşehirlerle noktalanacak ve Erdoğan, partisini 2023’e götürecek kadrolarını belirleyecek.

Olağan Büyük Kongresi'ni geçen yıl 18 Ağustos’ta toplayan AK Parti, 7. Olağan Büyük Kongre'nin çalışmalarına da start verdi. Yaklaşık 300 belde, 957 ilçe, 51 il, 30 büyükşehirde partisinin yeni kadrolarını belirleyecek AK Parti, kongre için taslak programını tamamladı. 

Delege seçimlerine başlanması beklenen AK Parti'de ilk olarak delege seçmen listeleri yenilenecek. Delege belirleme sürecinin tamamlanmasının ardından,belde teşkilatlarında seçimler başlayacak. Belde kongrelerinin tamamlanmasının ardından sırasıyla ilçe ve il kongreleri yapılacak. 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'deki kongre süreciyle ilgili konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı," Ekim ayı içerisinde delege seçimleri yapılacak. Ardından ilçe kongreleri, Ekime kadar da il kongreleri, Aralık’ta da büyük kongre yapılacak. Şuan için Malatya ile ilgili herhangi bir görüşülme olmadı. Malatya’daki teşkilatımız geçmişten beri sürekliliği olan bir teşkilat. Bundan sonraki süreçte de arkadaşlarımız gayret ediyorlar. İnşallah yine birlikte devam ederiz diye düşünüyorum” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

AK Parti Malatya İl ve ilçe teşkilatlarında önemli değişimlerin yaşanması beklenen kongre sürecinde AK Parti'yi en çok zorlayacak ilçe olarak Akçadağ öne çıkarken,benzer bir durumun Kale ilçesinde de yaşanması bekleniyor.

En fazla başkan adayı Akçadağ'da

AK Parti kulislerinde AK Parti Akçadağ ilçe Başkanlığı için ismi dillendirilenler şöyle;"Arif Tutal,Nuri Karadaş,Osman Güde,Süleyman Durmaz,Hüseyin Uçak,Necmettin Cengiz,Alaattin Erhan,Abdullah Akgün,Samet Yılmaz,Vahap Coşkun,Emrah İnce,Kenan Tugal,Ergün Doğan,Ozan Eryılmaz,Naim Doğan,Yasin Demir,Fatih Şahin,Mustafa Kırteke ve Tahir Teşdoğ"

Öte yandan aday çokluğu nedeniyle mevcut başkan Hüseyin Çapar ile AK Parti'nin yola devam etme kararının ihtimal dahilinde olduğu  ifade ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum