Akbaş Fotokampa katılacak

3.Uluslararası Malatya Fotokamp için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Akbaş Fotokampa katılacak
01 Temmuz 2017 - 00:00 - Güncelleme: 01 Temmuz 2017 - 01:17

3.Uluslararası Malatya Fotokamp için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD ile Arapgir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Fotokamp kapsamında hem Arapgir Belediyesi, hem de MAFSAD hummalı bir çalışma içerisine girdi. Fotokampın sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirilmesi için yoğun mesai harcanıyor.

Öte yandan proje kapsamında misafir edilecek birçok fotoğraf sanatçısı ve fotoğraf meraklısı da Fotokampı sabırsızlıkla bekliyor.

Proje kapsamında misafir edilecek sanatçılardan biri de Ahu Akbaş

Ahu Akbaş, Dalaman’dan katılacak Fotokampa. Gerçekleştireceği atölye kapsamında 10 kişilik bir fotoğrafçı grubuna hem eğitimler verecek, hem de gezecekleri köylerin, yaylaların  ve burada yaşayan insanların her yönüyle fotoğraflarını çekecek. Elde edilen fotoğraflar daha sonra Arapgir’in tanıtımı amacıyla kullanılabilecek.

Ahu Akbaş Kimdir 

Uzak ülkelerin zor alanlarında çektiği insan fotoğrafları çeşitli sergi ve gösterilerde ilgi görmüş, seyahat dergilerinde yayınlanmıştır. Uzun süre moda fotoğrafı ve filmleri çekti. T.C. Kalkınma Bakanlığı Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) gezi, belgesel ve tanıtım filmlerinde kameramanlık ve görsel yönetmenlik yaptı. Erzurum Atatürk Üniversitesi belgeselini hazırladı. TRT Babadağ’ın Gördükleri gezi belgeselinde oyuncu ve kameraman olarak görev aldı. Faruk Akbaş’la birlikte çektiği Anadolu Giysileri filmi İz TV’de yayınlandı. AFSAD Bilim-Sanat İnsanlarımız Başarı ödülü de önemsediği işlerindendir.

Gezi ve moda ağırlıklı fotoğraf çalışmaları yanı sıra, tv belgesel çalışmalarına da devam etmektedir. Fotoğraf Sanatçısı, Yazar ve Gezgin Faruk Akbaş’ın eşidir.

Projeyi Kimler Destekliyor?

Fotokamp Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Hasan Dayankaç yaptığı açıklamada, Fotokampın üçüncüsünün, bu yıl 6-9 Temmuz 2017 tarihleri arasında, Malatya’nın Arapgir ilçesine bağlı Kayaarası Kanyonu’nda, MAFSAD ve   Arapgir Belediyesi  tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. 

Yaklaşık 5 ülke ve 50 il den  4 bin kişinin fotokampa katılacağını tahmin ettiklerini belirten Dayankaç Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ, İnönü Üniversitesi, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Arapgir Kaymakamlığı, Parantez Eğitim Kurumları, Arapgir Doğa Sporları Derneği, Malatya Profesyonel Aşçılar Derneği, Arapgirli Kadınlar Dayanışma Derneği, Arapgir Sevgi Derneği,  Arapgir ve Çevresini Kalkındırma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği,  Belleğini Koruyan Kentler Derneği, BİLSAM, Selen Ofset, Şener Yayın Dağıtım, Sony Türkiye, AKSA Elektrik,  Düğün Fotoğrafçısı Uğur Karaman ve Anatolia Outdoor’un Fotokampa destek verdiğini ve tüm destekçilere teşekkür ettiklerini belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum