Akçadağ'a Meyve ve sebze kurutma tesisi kuruluyor

Akçadağ Elbistan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nın (AK-EL) öncülüğünde Akçadağ Dayanışma Derneği'nin de (AKÇADAĞDER) katkılarıyla Akçadağ ilçesine meyve-sebze paketleme ve kurutma tesisi kurulması için çalışma başlatıldı.

Akçadağ'a Meyve ve sebze kurutma tesisi kuruluyor
15 Temmuz 2021 - 00:18 - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 - 02:42
​Malatya'nın Akçadağ ilçesine meyve-sebze paketleme ve kurutma tesisi kuruluyor.

Akçadağ Elbistan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nın  (AK-EL)  öncülüğünde Akçadağ Dayanışma Derneği'nin de (AKÇADAĞDER) katkılarıyla Akçadağ ilçesine meyve-sebze paketleme ve kurutma tesisi kurulması için çalışma başlatıldı.

Akçadağ Dayanışma Derneği'ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Akçadağ Elbistan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (AK-EL) yönetim kurulu üyeleri, Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar ile bir süre görüşerek Akçadağ özelinde hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Eğitim başta olmak üzere bir çok alanda faaliyet yürüttüklerini belirten Akçadağ Elbistan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, Eğitimden sorumlu başkan yardımcısı Ergül Altan, Akçadağ'da başta kayısı olmak üzere çeşitli meyve ve sebzeleri içerisine alan bir meyve-sebze paketleme ve kurutma tesisi kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak Akçadağ'da arazi tahsisi için ilçe Kaymakamlığı ile Belediye nezdinde girişimde bulunduklarını amaçlarının Akçadağ'da istihdama katkı sunmak olduğunu kaydeden Altan, Başkan Maskar'a çalışmalarında başarılar dileyerek önceliklerinin Akçadağ olduğunu ifade etti.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren, Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar'da yeni kurulan bir dernek durumunda olan Akçadağ Dayanışma Derneği'nin Akçadağ ve Akçadağlı için yapılması planlanan her türlü çalışmaya koşulsuz destek vereceğini belirterek, konuklara  Akçadağ Dayanışma Derneği'nin bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgiler aktardı.

Sıcak ve samimimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette iki dernek yöneticileri ortak paydanın Akçadağ olduğunu belirterek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.


 

YORUMLAR

  • 1 Yorum