Anayasa Mahkemesinden Tutukluluk Süresi Kararı
Anayasa Mahkemesi,terör suçlarına 10 yıllık tutukluluk süresi öngören maddeyi 'ölçüsüz ve uzun' olduğu gerekçesiyle iptal etti.
04 Temmuz 2013 - 18:36 - Güncelleme: 04 Temmuz 2013 - 18:39
Anayasa Mahkemesi, Özel Yetkili Mahkemeleri kapatarak Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yetkili mahkemeler kuran ve 3. Yargı Paketine taşınan CMK'nın terör suçlarından 10 yıla uzayan sürelerini "ölçüsüz" bularak iptal etti.
Hükümete yeni düzenleme yapması için 1 yıl süre verildi. Hükümet iptal kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra 1 yıl içinde CMK’da yeni düzenleme yapacak.
Ergenekon davası sanıkları "terör suçlusu" olarak yargılandıkları için 5 yıllık tutukluluk süresi iki katı olarak uygulanıyordu.
Ergenekon davası avukatlarından Hüseyin Ersöz Twitter'dan attığı tweette Ergenekon Davası'nda tahliyeler olabileceğini yazdı.
Ergenekon davası avukatlarından Hüseyin Ersöz Twitter'dan attığı tweette Ergenekon Davası'nda tahliyeler olabileceğini yazdı.







YORUMLAR