Bahtsız Malatya..

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımı yaşayan kentlerden biri olan binlerce canını toprağa verirken on binlerin terk ettiği yapı stokunun yüzde 70’i zarar gördüğü Malatya’ya bir darbede sözde bu kente sevdalı siyasiler tarafından 9 Nisan tarihinde indirildi.

Bahtsız Malatya..
11 Nisan 2023 - 04:11
6 Şubat depremlerinin vurduğu Malatya’ya bu kötülüğü kimler yaptı?


Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımı yaşayan kentlerden biri olan binlerce canını toprağa verirken on binlerin terk ettiği yapı stokunun  yüzde 70’i zarar gördüğü Malatya’ya bir darbede sözde bu kente sevdalı siyasiler tarafından 9 Nisan tarihinde indirildi.


Depremin üzerinde geçtiği Malatya’da sanki hiçbir şey yokmuş gibi genel merkezlerine her şeyin yolunda gittiği bir Malatya aksettiren sözde siyasetçiler Cumhur İttifakı’nın geçici adaylarını da belirlemede  muvaffak oldu.


Cumhur İttifakı listelerinde yer alan isimlerin istisnalar hariç en temel ortak yönü olarak suya sabuna dokunmayan figürlerden müteşekkil olduğu görülürken, tam bu noktada gözler Öznur Çalık’ı arayarak ah bahtsız Malatya dedirtti.


 Neden Çalık?

Taraflı tarafsız kendini Malatyalı olarak gören herkes tarafından 6 Şubat öncesi kente kazandırılan önemli projelerin altında Çalık’ın imzasının bulunması..


Neredeyse 7/24 sahada bulunarak vatandaşın taleplerinin sonuç merkezli yerine getirilmesi arayışı içerisinde olmasıyla Malatya’nın kronikleşmiş her sorunun çözümü noktasında Çalık’ın olması ..


6 Şubat depremlerinin hemen ardından kentte sahaya inerek Malatya’da yaraların sarılması için gece gündüz koşturan Öznur Çalık tamda kendine ihtiyacın ayyuka çıktığı bir dönemde maalesef üç dönem kuralı nedeniyle liste dışında kaldı.

Aslında liste dışında kalan Çalık değil Malatya oldu.

Gözler Çalık’ı aradı çünkü binlerce Malatyalı bizi bu enkaz altında çıkarırsa Öznur Çalık çıkarır görüşünde birleşti.

Gözler Çalık’ı aradı çünkü Cumhur İttifakı listelerinde milletvekili olarak seçilme ihtimali bulunan hiçbir ismin daha da ileri giderek belirteyim tamamının bir Çalık etmeyeceğini hepimiz biliyoruz.


Deprem ,sel derken siyasi bir  darbeye de 9 Nisan’da maruz kalan Malatya bu yükün altında nasıl kalkacak bunu zamanla göreceğiz bildiğimiz ve net olan bir şey varsa o da Malatya’nın bahtsız bedeviden farklı olmayışıdır.


Haber: Ali  Simavi

YORUMLAR

  • 0 Yorum