"Basının sorunlarını başbakana sunacağız"

Malatya Gazetecilşer Cemiyetini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a basının sorunları iletildi. Talep dosyasını alan Çalık, “Basın mensubu arkadaşlarımızın yaşadığı sorunları Malatya’ya gelecek Başbakanımız Binali Yıldırım’a anlatacağız” dedi.

"Basının sorunlarını başbakana sunacağız"
22 Şubat 2018 - 18:00 - Güncelleme: 23 Şubat 2018 - 02:30

Malatya Gazetecilşer Cemiyetini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a basının sorunları iletildi. Talep dosyasını alan Çalık, “Basın mensubu arkadaşlarımızın yaşadığı sorunları Malatya’ya gelecek Başbakanımız Binali Yıldırım’a anlatacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve TSYD Malatya Temsilcisi Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

“200 SİGORTALIDAN 60 KİŞİYE DÜŞTÜ”

Cemiyet Toplantı salonunda yapılan ziyarette konuşan MGC Genel Sekreteri Vahap Güner “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın şahsi gayretiyle, Sayın Vekilimizin destekleriyle Malatya Basını için konut sorununu çözmenin sevincini yaşarken, bune vesile olan misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Malatya’da yakın zamana kadar 200’e yakın sigortalı çalışan gazeteci ve mensupları çalışırken bu sayı 4 yerel televizyonun kapanması ve birleşme nedeniyle 10 gazetenin yayınına son vermesi sebebiyle sigortalı çalışan sayısı 60’a kadar düşmüştür. Basında istihdam sorunu ortaya çıkmıştır. Hükümetin İnternet medyasını RÜTÜK üzerinden denetleme yasasını bazı eksiklikler olsa da, istihdam yaratacağı için destekliyoruz. Bunun yanında yzaılı basın için önemli olan Resmi İlan ücretlerine zam yapılması için Hükümetin gündeminde olan bu konuyu bir kez daha hatırlatarak Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun resmi ilana zam yapılması ile ilgili Başbakanımıza yazdığı mektubu, kendisine iletilmek üzere sizlere takdim ediyorum” dedi.

“BASINIMIZI HER ZAMAN YANIMIZDA GÖRDÜK”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, her zaman basın mensuplarını yanlarında gördüklerini belirterek “basınımızın tüm projelerine destek olduk, onlarda her zaman yanımızda oldular. Başbakanımızı gelişi öncesinde bir kez daha basınımızla bir araya gelirken, sorunların çözümü için biz her zaman üzerimize düşeni yapacağız. Malatya Gazeteciler Cemiyeti her zaman için bizlere yol gösterici olmuştur” diye konuştu.

“BASININ SORUNLARINI BAŞBAKANIMIZA İLETECEĞİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından iletilen sorun taleplerini 24 Şubat’ta Malatya’ya gelecek Başbakan Binali Yıldırım’a ileteceklerini belirterek “İnternet yasasının RÜTÜK kapsamında ele alınması çalışmaları için Malatya Gazeteciler Cemiyetinin memnuniyeti için teşekkür ediyorum. Yazılı basın için önemli olan resmi ilan ücretlerine zam yapılmasıyla ilgili verilen talep dosyasını bizzat Başbakanımıza ileteceğim. İstihdam ve diğer konularda belirtilen sorunalrı çözmek içinde ben ve arkadaşlarımızda çalışacaktır. Malatya Gazeteciler Cemiyetinin talepleri bizler için de önemlidir. Bunları birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a hitaben yazılan ve resmi ilanlara zam yapılması ile ilgili talep yazısını, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri Vahap Güner Başbakana sunulmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a verdi. Çalık yazı ve sorun dosyasını Başbakana ileteceğini söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum