Bayan yöneticilerimizden başarılı eğitim bekliyoruz

Vali Süleyman Kamçı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Yöneticilik Formasyon Kazandırma Kursunun açılışına katıldı.

Bayan yöneticilerimizden başarılı eğitim bekliyoruz
28 Ocak 2015 - 12:07

Vali Süleyman Kamçı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Yöneticilik Formasyon Kazandırma Kursunun açılışına katıldı.

Öğretmenevinde düzenlenen kursun açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yaptı. Tatlı yaptığı konuşmada yeni görevlendirilen ve halen okul müdürlüğü görevini sürdüren yöneticilerin yürüttükleri görevlerde başarılı olmaları, vizyoner bakış geliştirebilmeleri, değişim ve gelişmeleri takip edebilmeleri, kişisel ve mesleki gelişimlerini sürdürebilmeleri için bu kursun düzenlendiğini belirterek kursun açılışına katılımından dolayı Vali Kamçıya teşekkürlerini iletti.

Vali Kamçı’da “Eğitim ve okul yönetiminin öncelikli vazifesi, milli eğitim politikaları ve milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda görev icra edilmekte olan kurumu etkili bir biçimde işler durumda tutmaktır. Bunu yaparken eğitim yöneticileri genel yönetim ilke ve tekniklerinden yararlanmak durumundadır.

Bir okul yöneticisi, okulu sosyal çevresine yararlı kılmaya çalışmalıdır. Gelişen ve hızla değişmekte olan dünyanın yeniliklerini etkin bir şekilde takip ederek kurumda görevli personele, öğrencilere ve velilere yansıtmalı ve böylece okulu bir marka haline getirmelidir.

Unutulmamalıdır ki; lider, yenilik ve değişime katkı sağlayacak olan başarıların anahtarıdır.  Yönetici, yenilikçi ve ufku geniş olmak zorundadır. Bir yönetici başarılı olmak istiyorsa bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık olmalı, içinde yaşadığı toplumu çok iyi etüt etmeli, astlarına ve öğrencilerine her konuda örnek olmalıdır.

İyi bir eğitim yöneticisi, aynı zamanda personelinin okul içi görev ve faaliyetlerle ilgili kararlara katılmasını sağlamalı, böylelikle personelinin okulunu ve görevini daha çok sahiplenmesini sağlamalıdır. Görev hayatınız boyunca asla hatırınızdan çıkarmayınız ki; kurumlar, kişilerin iletişimiyle hayat bulur, yöneticilerin liderliğinde yükselir.

Hepinizin bir aile ortamı içerisinde ve elbette ekip ruhuyla çalışarak Malatya’mızda eğitimin kalitesini yükselteceğine ve başarı seviyesinin artırılması için gerekli hassasiyeti göstereceğine inancım tamdır. Bu vesileyle yeni atanan yönetici arkadaşlarımıza “yeni göreviniz hayırlı olsun” diyor, sizlere ve tüm Milli Eğitim Teşkilatına başarılar diliyorum.” dedi.

Kurs başlamadan önce bayan yöneticiler ile de görüşen Vali Kamçı bayan olarak kendilerinde daha başarılı bir eğitim beklediklerini belirterek kursta ve görev sürelerince kendilerine başarılar diledi. Kurs verecek olan İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ve eğitmenler ile kursa katılan yöneticilere teşekkür edip başarılar diledikten sonra toplantı salonundan ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum