Çakır: Basın hürdür sansür edilemez!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türk Basınından Sansürün Kaldırılması Günü ve Gazeteciler (Basın) Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çakır: Basın hürdür sansür edilemez!
22 Temmuz 2016 - 14:58

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Türk Basınından Sansürün Kaldırılması Günü ve Gazeteciler (Basın) Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

"24 Temmuz 1908 tarihi; ‘Basın Hürdür, Sansür Edilemez’ ilkesiyle görev yapan Gazetecilerimiz için çok anlamlı bir gündür" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır mesajında şu görüşlere yer verdi;

Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görevi yerine getirmektedir. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımıza basın meslek ilkeleri doğrultusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.

15 Temmuz darbe girişimine karşı medyanın aldığı onurlu tavır, çok anlamlıydı. Bir kez daha bağımsız medyanın ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu görmüş olduk.

Bu vesile ile darbeye karşı, demokrasiden yana açık ve net bir tavır ortaya koyan tüm basınımızı canı gönülden tebrik ediyorum.

Sansürün kaldırılışının 108. yıldönümünde, yazılı, görsel ve işitsel yayın yapan basın kuruluşlarında, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan personelin basın bayramını kutluyor,  sağlık ve başarılar diliyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum