Çakır Belediye girişinde sloganlarla karşılandı

15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da tek yürek karşı konulurken, darbe kalkışımının hemen ardından ekipleriyle birlikte sahaya inen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, Malatya’da darbecilere karşı önemli engellemeler gerçekleştirdi.

Çakır Belediye girişinde sloganlarla karşılandı
18 Temmuz 2016 - 14:23 - Güncelleme: 18 Temmuz 2016 - 14:26

15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da tek yürek karşı konulurken, darbe kalkışımının hemen ardından ekipleriyle birlikte sahaya inen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, Malatya’da darbecilere karşı önemli engellemeler gerçekleştirdi.

15 Temmuz Cuma günü akşamından itibaren gerek iş makineleri ve araç gereçlerle darbecileri engelleyen ve gerekse de SMS’lerle halkın yönlendirilmesinde önemli rol oynayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 18 Temmuz Pazartesi günü Belediye’ye gelişinde personel tarafından belediye önünde alkışlar ve sloganlarla karşılandı.

Sizinle çalışmak bizim için onurdur

Sloganlar eşliğinde Çakır’ı coşkuyla karşılayan personel adına kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Ercan Turan, Başkan Çakır’la çalışmanın bir onur olduğunu belirterek, şükranlarını sunduğunu belirtti. Ercan, “Milletin iradesine yönelik yapılan darbe girişimine karşı, ilk dakikalardan beri vermiş olduğunuz talimatlarla göstermiş olduğunuz azim ve kararlılıklarla, ayrıca her alanda almış olduğunuz tedbirlerle bize önderlik ettiniz. Size şükranlarımı sunuyorum. En alttaki birim arkadaşlarımızdan tüm yöneticilerimize kadar sizinle çalışmak bizim için onurdur. Tüm arkadaşlarım adına size şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ülkemiz uçurumun kenarından döndü

Personelin coşkulu karşılamasından ve desteğinden dolayı duygulanan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı teşekkür konuşmasında tüm Türkiye’ye geçmiş olsun temennisinde bulunarak, büyük bir başkaldırının olduğunu söyledi.

Ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü ve bu yüzden Allah’a şükrettiklerini belirten Başkan Çakır, özetle; “Bu kalkışmayı birlik ve beraberlik içerisinde önledik. Malatya’yı gördünüz, Türkiye’yi gördünüz, ülkesine sahip çıktı. Vatanına sahip çıktı, geleceğine sahip çıktı. Bu süreç henüz bitmiş değil. Yeni farklı gelişmeler her zaman olabilir. Bizim uyanık olmamız, bilinçli olmamız gerekiyor. Bizler memleketimiz için, ülkemiz için, milletimiz için sorumluyuz.

Bugün darbenin karşısında Malatya gerçekten sağlıklı bir yönetim gerçekleştirdi. Sayın Valimiz olsun, Emniyet Müdürümüz olsun, Jandarma Komutanımız olsun olayı sağlıklı bir şekilde götürdüler. Yerel yönetimlerde başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerimizle birlikte darbe karşısında hiç zaman kaybetmeden, belki de Türkiye’de en hızlı refleksi gösteren illerin başında geliyoruz. Bundan dolayı da ekibimizi kutluyorum. Fiziki engellerin önemi kadar, gösterilen karşı duruş da onları daha çok caydırdı. Tankları kışlasından halkın üzerine doğru çıkardıkları zaman, bütün iş makinelerimizle arkadaşlarımızla birlikte sahaya müdahale ettik.

Biz, olayın başında, daha darbe girişiminin olup olmadığını televizyonlardan açıklanmadan önce Ankara ile irtibatı kurduk. Dediler ki durum ciddi, bir darbe girişimi var, herkes tedbirini alsın. Biz hemen sahaya çıktık. Organize olduk. İl başkanımız Hakan bey çok bilinçli ve uyanık bir şekilde davrandı, hep birlikte karar aldık. Sürekli Valilikle, Emniyetle irtibat halindeydik. Yasaklanmasına rağmen ilimize inen uçaklar vardı, onları engellemek için çalıştık” dedi.

Hainleri ayırmamız lazım

Ordu’nun bu milletin gözbebeği olduğunu ve onları korumamız gerektiğini kaydeden Başkan Çakır, “Ama içine sızan hainleri de her zaman ayırt etmemiz lazım. Onlara karşı mücadele etmemiz lazım. Özellikle Emniyet birimlerimize yürekten teşekkür ediyorum.  Biz bir ekibiz, takımız. Allah bizi mahcup etmesin. Umarım birliğimize beraberliğimize bu bir vesile olur.

Arkadaşlar, bizler Alevisiyle, Sünnisiyle biriz, beraberiz, kardeşiz. Kardeşliğimize zarar verecek tek bir söz dahi darbecilerin ekmeğine yağ sürecektir. Bugün birlik günü, dirlik günü, kardeşlik günü, Milli iradeye sahip çıkma günü. Asla Provokasyonlara gelmeyelim, tahriklere kapılmayalım.

Her şer gözüken olayda hayır vardır. İnşallah ülkemiz için milletimiz, geleceğimiz için hayırlara vesile olsun diyorum. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum