Doğanşehir Karıştı

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde Malatya Büyükşehir belediyesi tarafından yapılması planlanan Mezbahane ikinci kez vatandaşlar tarafından protesto edilerek engellenmeye çalışıldı.

Doğanşehir Karıştı
20 Kasım 2015 - 00:00

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde Malatya Büyükşehir belediyesi tarafından yapılması planlanan Mezbahane ikinci kez vatandaşlar tarafından protesto edilerek engellenmeye çalışıldı.

Malatya nın Doğanşehir İlçesinde yapılması planlanan Mezbahane ikinci kez yerinin uygun olmaması nedeniyle engellenmeye çalışıldı. İlk olarak Doğanşehir Devlet hastanesine 150 metre mesafede yapılması düşünülen Mezbahane ormanlık alanda olması ve yerleşim yerleriyle iç içe olması nedeniyle Esentepe mahallesi sakinleri tarafından engellendi. İlkinci alternatif olarak Doğanşehir yol kavşağı Savaklı köyü arazisi üzerinde temeli atılan mezbahane  savaklı köyü halkı tarafından engellendi. Doğanşehir Belediye başkanı Vahap Küçük ve belediye başkan yardımcısı Mustafa Gülhaş olay yerine gelerek vatandaşları dinledi. Savaklı  mahalle sakimleri.” Burası Doğanşehir in en gözde yeri D100 karayolunun üzeri bu gözde mekana cazibe merkezi olan bu yere hastane yapaydınız.

HASTANE YERİNE OKUL, OKUL YERİRİNE HASTANE

Neyazıkki hastane yapılması gereken yere mezbahane mezbahane yapılması gereken yerede hastane yapıyorlar. Okul yapaydınız soğuk hava depposu yapaydınız, mezbahane bu yolun kenarında olmaz burası şehirleşme konusunda önümüzü kesecek büyük para harcanacak bu yatırımın uygun bir yere yapılmasını istiyoruz ki 5 sene sonra yıkılmasın. Bize soğuk hava deposu yapınız. Ayrıca çöpü de getirecekmişsiniz. Biz arazimizde istemiyoruz” dediler.

Doğanşehir belediye başkanı Vahap Küçük ise vatandaşları sakinleştirmek için şunları söyledi:” bakın burada bir yatırım yapılacak, çocuklarınız çalışacak gelin engel olmayın sonra pişman olursunuz, sizden rica ediyorum yapmayın, burası belediyenin malı engel olamasınız bu bir hizmettir. Gelsin zararınız olmaz eğer koku olursa ben burdayım gelin yanıma, her şeyi depolanacak, Çöpte burda yığılmayacak, tırlara yüklenecek, Malatya’ya gidecek. Engel olursanız bu hizmet gider ”dedi.

Bir vatandaş soyunarak protesto etmek istedi ve kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarında tepki gösterdi. Mahalle sakinleri daha sonra büyükşehir inşaat sorumlsu ile bir süre görüştüler. Ve başka yerde yapılması konusunda görüşmeler yaptılar.

Diğer mahallelide inşaatın başında nöbet tutacaklarını belirtti.Mahalle muhtarı Mehmet Alkan İse “ Amacımız burda birlerini karşımıza almak değil. Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımız parlak bir gelecek ve temiz bir doğa bırakmaktır bu yolun  D 100 karayolunun yanında bu hizmetin yapılmasını olumlu bulmuyoruz. Elimizden geldiğince engel olacağız. Bir çözüm buluncaya kadar da engel olmaya çalışacağız. dedi.

Halk sırasıyla gece gündüz nöbet tutacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum