Ekşili Köfte Diyarbakır'da!

Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda Kiraz yaprağından ekşili köfte (Avrat Köftesi) damaklara lezzet verdi.

Ekşili Köfte Diyarbakır'da!
15 Kasım 2019 - 17:50 - Güncelleme: 15 Kasım 2019 - 22:42

Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda Kiraz yaprağından ekşili köfte (Avrat Köftesi)  damaklara lezzet verdi.

TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Diyarbakır başta olmak üzere Malatya, Aydın, Van, Osmaniye, Mersin Sivas, Kastamonu, Trabzon, Hatay, Kayseri'nin aralarında olduğu 45 ilin mutfağının 5 gün boyunca tanıtılacağı fuar da Yeşilyurt Kadın Girişimciler Derneğinden Güler Koşar tarafından kiraz yaprağından ekşili köfte yapılarak Malatya standında konuklara Malatya Yöresel Müziği eşliğinde ikram edildi.

Fuarda, Malatya Valiliği TSO ve Ticaret Borsası’nın birlikte açtığı Malatya standında il Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim H. Kılıç tarafından katılımcılara Malatya fırın yemekleri yöresel köfteler başta olmak üzere yemek kültürü anlatılırken,yoğun ilginin olduğu stant da değişik yemek çeşitleri, Malatya kayısı çekirdek unlu kurabiye,  Türkiye de ilk defa Malatya da imal edilen Mor Ekmek simit ve tatlı çeşitleri de ikram edilip tanıtımı yapıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum