Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması!

Türkiye'nin korona virüsle mücadelesinin değerlendirildiği kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresinin 9 gün olacağını duyurdu. Erdoğan, köprülerde bayram için uygulanan ücretsiz geçişin cuma gecesi başlayacağını da sözlerine ekledi.

Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması!
13 Temmuz 2021 - 04:32 - Güncelleme: 13 Temmuz 2021 - 11:04
Türkiye'nin korona virüsle mücadelesinin değerlendirildiği kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresinin 9 gün olacağını duyurdu. Erdoğan, köprülerde bayram için uygulanan ücretsiz geçişin cuma gecesi başlayacağını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatili ile ilgili Kabine toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Kurban Bayramı için tüm kurumların hazırlıklarını yürütmekte olduğunu dile getire Erdoğan, trafik düzeninden kurban kesme organizasyonuna kadar vatandaşların hayatını kolaylaştıracak her tedbirin ilgili kurumlarca alındığını söyledi. Bayram tatili vesileyle yola çıkacak tüm vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, ”Vatandaşlarımızın trafik kurallarına harfiyen riayet etmelerini, can ve mal kaybı ile sonuçlanacak kazalara karşı dikkatli olmalarını şimdiden özellikle cumhurbaşkanları olarak rica ediyorum. Sürücülerimizin kesinlikle yola yorgun çıkmamaları, varacakları yere yaklaştıkça tedbiri artırmaları, yolda seyreden mobilet motosiklet, bisiklet türü küçük araçlar konusunda dikkatli olmaları çok çok önemlidir. İçişleri Bakanlığımız, emniyet ve jandarma birimlerimiz bayram boyunca denetimlerini kesintisiz devam ettireceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile diğer ilgili kurumların da vatandaşların kurbanlıklarını gönül huzuruyla kesebilmeleri için gereken tedbirleri aldıklarını söyleyen Erdoğan, "3 tane yangın söndürme uçağını filomuzun içerisine katmış bulunuyoruz. Temenni ederiz ki orman yangınlarıyla bu süreç içerisinde karşı karşıya kalmayız. Ülkemizde geçtiğimiz yıl 2. 8 milyonu küçükbaş, 963 bini büyükbaş olmak üzere toplamda 3 milyon 774 bin baş hayvan kurban olarak kesilmişti. Bu yıl 3.7 milyon küçükbaş ve 1 milyon 350 bin büyükbaş olmak üzere toplamda 5 milyon 50 bin hayvan kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız için hazır edilmiştir. Bayramın Suriye, Filistin Yemen gibi kardeşlerimizin zulüm altında yaşadığı coğrafyalar başta olmak üzere tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını yüce Mevlamdan niyaz ediyorum" dedi.

Kadıköy'de kiliseye yapılan saygısızlığa tepki gösteren Erdoğan, "Sergilenen saygısızlığı bu mübarek günlerde birliğimize, beraberliğimize yönelik bir provokasyon olarak görüyorum. Tüm vatandaşlarımızın din ve inanç hürriyetlerini korumak en başta gelen vazifemizdir. Benzer hadiseler gibi bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Böyle bir ahlaksızlığı, böyle bir edepsizliği bizim kabullenmemiz mümkün değildir. Hangi dinden olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun kalkıp kesinlikle onların mabetlerine bu tür saldırıları kabul etmemiz asla mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş olacak"

Kurban Bayramı tatiline ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan şunları söyledi:"Bayram arifesi olan pazartesi günü yarım gün, bayramın ilk gününden sonra salıdan cumaya kadar ise tam gün tatildir. Pazartesi günkü yarım günü idari tatili belirleme kararı aldık. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş olacak. 15 Temmuz zaten malum bizim FETÖ terör hareketi sebebiyle o günü tatil olarak ilan etmiştik. O gün itibarı ile başlıyoruz. Süreç bu şekilde devam ederken 16’sında herkes mesaisinde olabilecek. Bu kararın gerek kurbanlarını kesecek, gerekse memleketlerine gidecek, gerekse bu süreyi tatil için kullanacak vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum