Gazeteciler Akçadağ'ı Gezdi

Aydın’dan Malatya’ya gelen 20 kişilik gazeteci grubu, Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi ile safkan Arap atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde oluşturulan Hippoterapi Merkezi’ni gezdi.

Gazeteciler Akçadağ'ı Gezdi
05 Haziran 2016 - 12:24 - Güncelleme: 05 Haziran 2016 - 12:28

Aydın’dan Malatya’ya gelen 20 kişilik gazeteci grubu, Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi ile safkan Arap atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde oluşturulan Hippoterapi Merkezi’ni gezdi. 

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürlüğü ile Aydın Şube Müdürlüğü’nün organizesi ile mesleki birliktelik, tecrübe paylaşım ziyaretleri, Basın İletişim Köprüsü Projesi kapsamında Aydın’dan Malatya'ya gelen 20 kişilik gazeteci grubu, Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi ile safkan Arap atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde oluşturulan Hippoterapi (atla tedavi) Merkezi’ni gezdi. İlk olarak 65 milyon yıl kadar öncesine dayanan kaya oluşumlarının yer aldığı, Neolitik Çağ kalıntıların bulunduğu Levent Vadisi’ni gezen konuklar, burada MAFSAD tarafından yürütülen, ulusal ve uluslararası birçok sanatçının katıldığı Uluslararası Malatya Fotokampı’nı ziyaret ederek, fotoğraf sanatçılarından fotokamp ve Levent Vadisi hakkında bilgi aldı. Daha sonra safkan Arap atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesi’ni gezen konuklar, burada oluşturulan Hippoterapi Merkezi hakkında bilgiler alarak, bol bol resim çekti.

Burada bir konuşma yapan BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, “Aydın'dan gelen 20 kişilik gazeteci grubumuz, BİK Aydın Şube Müdiresi Özgür Topaloğlu ve Aydın Büyük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın ve arkadaşları ile birlikte Malatya'yı geziyoruz, meslekle ilgili istişarelerde bulunuyoruz, bugün de Levent Vadisi ve fotokamp merkezini ziyaret ettik. Çünkü meslekle örtüşen bir etkinlik, Fotokamp Projesi’nin Akçadağ ve Levent Vadisi’nin tanıtılmasına katkı sunacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

BİK Aydın Şube Müdiresi Özgür Topaloğlu ise emeği geçenlere teşekkür etti. Topaloğlu, “BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı sayesinde bu projeyi hayata geçirdik, 20 kişilik bir ekiple Malatya’ya geldik. 3 günlük bir gezi olacak, bu ikinci günümüz inanılmaz güzel yerler gördük, değerli meslektaşlarımızla tanışma fırsatı bulduk. Meslekte yaşadığımız sorun ve sıkıntıların neler olduğunu istişare etme şansı yakaladık” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum