Gelincik Tepesi komisyon çalışmaları

Gelincik Tepesi komisyon çalışmaları
22 Ekim 2020 - 05:44 - Güncelleme: 22 Ekim 2020 - 17:59
Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını yürüten Şehir Gönülleri Meclisi ve Malatya İktisadi ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Çalışma Grubu (MİSAM) Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi sınırları içerisinde yapılmakta olan TOKİ Gelincik Konutları proje sahası ile ilgili son çalışmaları yerinde görmek için incelemelerde bulundu.

Kent Konseyi’nin Gelincik Tepesi’ne kurulan alanın daha yaşanabilir kılınması için çözüm önerileri ortaya koymak ve ilgili birimlere iletmek amacıyla oluşturduğu “Gelincik Tepesi Komisyonu” saha araştırmalarına başladı. Mimar, mühendis, arkeolog, tarihçi ve sosyolog alanlarında uzman kişilerden oluşan heyet Gelincik Tepesi’ne giderek projelendirme çalışmaları için yerinde tespitlerde bulundu.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Gelincik Tepesi’ni, Margap Göleti’ni ve Tüllük Tepesi’ni içine alacak şekilde yeşil alan, rekreasyon alanı ve tabiat parkı hüviyetini kazandıracak bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyerek, “ Bu alan ile ilgili yapılacak proje çalışmalarını ilgili birimler ile koordineli olarak Malatya’mıza kazandırmayı temenni ediyoruz” dedi. Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, bölgenin daha ileriye taşınması ve şehrin doğru planlanması için yapılan tüm çalışmaların destekçisi olduklarını söyledi. 

MİSAM Çalışma Grubu Temsilcisi Abdullah Korkmaz ise, Aslantepe Höyüğü’nü de kapsayacak şekilde bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, yapılacak çalışmanın Malatya’nın kültürel mirasına sahip çıkacak bir çalışma olduğunu belirtti. Kent Konseyi’nden alınan bilgiye göre sahada elde edilen veriler ışığında komisyonda yer alan ve alanında uzman kişilerin katkısıyla en kısa sürede proje önerisinin hazırlanacağı ve kamuoyunun bilgisine sunulacağı belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum