'Gürkan'ın Yanlışlarından Dönmesi Gerekiyor'

MHP İL BAŞKANI SAMANLI’DAN GÜRKAN’A ELEŞTİRİ VE UYARILAR.. “KENDİSİNE ZARAR VERİYOR”.. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Büyükyehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı bazı icraatlar ve tavırları ile Gürkan’ın çevresinin kimi konulardaki tutumlarını eleştirdi ve Gürkan’a bir dizi uyarıda bulundu. Samanlı, katıldığı bir televizyon programında, “Selahattin Gürkan’ın altı oyuluyor. Kendisi bunun farkında mı bilmiyorum ama yanlışlarından dönmesi gerekiyor” diye konuştu.

'Gürkan'ın Yanlışlarından Dönmesi Gerekiyor'
07 Ekim 2021 - 12:25 - Güncelleme: 07 Ekim 2021 - 12:28
MHP İL BAŞKANI SAMANLI’DAN GÜRKAN’A ELEŞTİRİ VE UYARILAR.. “KENDİSİNE ZARAR VERİYOR”..  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Büyükyehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı bazı icraatlar ve tavırları ile Gürkan’ın çevresinin kimi konulardaki tutumlarını eleştirdi ve Gürkan’a bir dizi uyarıda bulundu. Samanlı, katıldığı bir televizyon programında, “Selahattin Gürkan’ın altı oyuluyor. Kendisi bunun farkında mı bilmiyorum ama yanlışlarından dönmesi gerekiyor” diye konuştu.

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Gürkan’ın yanlışlarından dönmemesi halinde, gelecekteki bir seçimde elinin daha da daralacağını belirterek, Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olarak oluşacak seçimde Gürkan’a destek veremeyebilecekleri imasında bulundu.

Mesut Samanlı, restorasyonu yapıldıktan sonra, kültür ve sanat merkezi olarak açılışı yapılan Taşhoran Kilisesi’nin açılış törenine de bilinçli olarak katılmadıklarını söyledi.

“Malatya’da petrol istasyonu kıtlığı varmış gibi…”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’ın YİMPAŞ binaları ve arazileri hakkında aldığı uzun vadeli kiralama yoluyla özelleştirme kararını sert bir dille eleştiren MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, “YİMPAŞ ile ilgili konuda da hassas davranıp, özelleştirmeden ziyade, bir an önce orayı Malatya halkının hizmetine sunması gerekir. YİMPAŞ arazisinde bir petrol istasyonu durumu gündeme geldi. Sanki Malatya’da ve o bölgede petrol istasyonu kıtlığı varmış gibi –ki hemen karşısında ve yanında petrol istasyonu var – bunu da doğru bulmuyoruz.” dedi.

“‘Malatya Cumhurbaşkanı’ diye karşılanması kendisinin zararınadır”
Vuslat TV’den Sinem Davut’un sorularını cevaplandıran MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Selahattin Gürkan’ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve bu görevinini sınırlarının farkında olarak tavır ve tutum takınması gerektiğine işaret ederek, “Selahattin Gürkan’ın geçen günlerde bir programda,  “Malatya’nın Cumhurbaşkanı” diye karşılanması bile Selahattin Gürkan’ın faydasına değil, zararına olan bir şeydir” dedi.

“Kendisi de bundan hoşlanıyorsa kendisine zarar veriyor”

Selahattin Gürkan’ın farklı çevreler tarafından farklı alanlara itilmek istendiğini söyleyen Mesut Samanlı, “Kendisi bunun farkında değil mi, yoksa farkında olup da bundan hoşlanıyor mu bilmiyorum. Eğer, farkındaysa ve bundan hoşlanıyorsa kendisine zarar veriyor” diye konuştu.

“Gürkan’ın yanlışlarından dönmesi gerekiyor”

Başkan Gürkan’ın yanlışlarından dönmesi gerektiğini ifade eden MHP Malatya İl Başkanı Samanlı,  “Çünkü, yarın oluşacak bir seçimde, elinin daha da daralacağını düşünüyoruz; sonuçta Cumhur İttifakı olarak biz de kendisine destek oluyoruz. Bu yanlışlardan dönmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı’nın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’ın, başta YİMPAŞ bina ve arazilerindeki tutumu başta olmak üzere, çeşitli icraat, tutum ve davranışlarına yönelik yaptığı, açıklamalar şöyle:

“Yani geçen günlerde bir Kilise açılış da kültür ve sanat adı altında yapıldı ama ertesi gün bir ayin töreni düzenlenmesi de Malatya’da büyük bir etki yaratmıştı. Buna da değinelim; biz de açılışa katılmadık bilinçli olarak… Çünkü, bu açılışın bir kültür sanat etkinliği olmadığını biliyorduk ve katılmadık, sonrasında da bu tahminimizde yanılmadığımızı gördük.
 

Aynı hataya bir kez daha YİMPAŞ’da düşülmemesi gerektiğini düşünüyorum. YİMPAŞ binası alınırken (Bakanlıktan, Belediyeye devredilmesi) hizmet adı altında alındı ama…

“Gürkan’ın altı oyuluyor”

Yani ben, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın altının oyulduğunu düşünüyorum. Bir şekilde hatalar zincirine sürükleniyor ve bu bilinçli yapılıyor. Bir an önce bundan dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Peki hedef ne? İşte onu kendisinin (S. Gürkan’ın) bulması gerekiyor.

Geçen günlerde bir programda,  “Malatya’nın Cumhurbaşkanı” diye karşılanması bile Selahattin Gürkan’ın faydasına değil, zararına olan bir şeydir.

“Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın alanı neyse o alanda çalışmalıdır”

Selahattin Gürkan Belediye Başkanı’dır. Gürkan’ın, Büyükşehir Belediyesi’nin alanı neyse o alanda çalışmalıdır ve bu alanda hizmetlerine devam etmesi lazım. (Selahattin Gürkan) maalesef, farklı çevreler tarafından farklı alanlara itilmeye çalışılıyor. Kendisi bunun farkında değil mi, yoksa farkında olup da bundan hoşlanıyor mu bilmiyorum. Eğer, farkındaysa ve bundan hoşlanıyorsa kendisine zarar veriyor. Çünkü, yarın oluşacak bir seçimde, elinin daha da daralacağını düşünüyoruz; sonuçta Cumhur İttifakı olarak biz de kendisine destek oluyoruz. Bu yanlışlardan dönmesi gerektiğini düşünüyorum.

“YİMPAŞ arazisine petrol istasyonu izni vermesini doğru bulmuyoruz”

YİMPAŞ ile ilgili konuda da hassas davranıp, özelleştirmeden ziyade, bir an önce orayı Malatya halkının hizmetine sunması gerekir. YİMPAŞ arazisinde bir petrol istasyonu durumu gündeme geldi. Sanki Malatya’da ve o bölgede petrol istasyonu kıtlığı varmış gibi -ki hemen karşısında ve yanında petrol istasyonu var – bunu da doğru bulmuyoruz.

YİMPAŞ bina ve arazileri, halkın faydası için, özellikle gençlerin yararlanabileceği, kültürel faaliyetlerin yapılabileceği mekanlar olarak düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ki, Başkan Gürkan da sürecin başlangıcında bu yönde açıklamalar yapmıştı”.

 malatyahaber.com

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum