Hamit Kocabey'e MHP'de üst düzey görev

Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliğinden istifa eden Hamit Kocabey MHP Genel Başkanı Hukuk Danışmanı oldu.

Hamit Kocabey'e MHP'de üst düzey görev
08 Ocak 2022 - 00:00 - Güncelleme: 08 Ocak 2022 - 00:21
Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliğinden istifa eden Hamit Kocabey MHP Genel Başkanı Hukuk Danışmanı oldu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Üyesi Hamit Kocabey, 14 Ekim 2021'de görevinden istifa etmiş ve istifasının ardından hakkında algı operasyonları yapılmıştı. Kocabey, istifasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Baheli ile olan fotoğrafını paylaşmış ve istifa kararını Bahçeli ile yaptığı istişare sonunda aldığını söylemişti. Devlet Bahçeli'nin, Hamit Kocabey'in istifasını neden istediği, birlikte çektirdikleri fotoğrafın ne ifade ettiği kamuoyunda merak konusu olurken, istifanın perde arkasına SABAH ulaştı. Kocabey, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Hukuk Danışmanı olarak atandı. Bu atama, Kocabey'in istifası sonrası oluşturulan algıyı çökertirken, iddiaları da boşa çıkartmış oldu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Daire Üyesi Hamit Kocabey 14 Ekim 2021'de görevinden istifa etmişti. Kocabey, istifası sonrası SABAH muhabirine yaptığı açıklamada "istifam kendi kararımdır" demişti. Bir gün sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir fotoğrafını paylaşan Kocabey, yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli ile yaptığı istişare sonrası istifa ettiğini belirterek, "Dünden bu yana binlerce güzel söz ve temenni duyduk, herkese şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız 4,5 yılda binlerce insanın hayatına dokunduk, devletin ve milletin hukukunu gözeterek mücadele verdik. Hayatımız boyunca bulunduğumuz noktada hiçbir yanlışa göz yummadık. Gelinen aşamada verdiğimiz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.


İSTİFASI YARGI CAMİASINDA ŞOK ETKİSİ OLUŞTURMUŞTU

Kocabey'in istifası yargı camiasında şok etkisi oluştururken, istifa kararına ilişkin bazı gazeteler ve haber siteleri, Kocabey'in istifasına ilişkin birçok iddiada bulunmuş, hatta hakkında yalan ve algı operasyonları yapmıştı.


ALGI OPERASYONLARI ÇÖKTÜ İDDİALAR BOŞA ÇIKTI

Kocabey, istifasından bir gün sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir fotoğrafını paylaşmış ve istifasına ilişkin önemli mesajlar vermişti. Kocabey'in Bahçeli ile paylaştığı fotoğrafın neyi ifade ettiği kamuoyunda merak konusu olurken, istifanın perde arkasına SABAH ulaştı. Kocabey'in istifa nedenine ilişkin birçok iddiada bulunulmuş hatta hakkında algı operasyonları yapılmış olsa da bu iddialara en güzel cevap geçtiğimiz günlerde geldi. Hamit Kocabey, MHP Genel Başkanı Hukuk Danışmanı olarak atandı. Söz konusu atama Kocabey'in istifası sonrası oluşturulan algıyı çökertti, iddiaları boşa çıkarttı.

KAYNAK: SABAH
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum