Hayta: Erken Seçim Yolda !..

Malatya Flaş Haber Başyazarı Remzi Hayta, erken seçim yolda dedi.

Hayta: Erken Seçim Yolda !..
07 Ağustos 2015 - 00:03 - Güncelleme: 07 Ağustos 2015 - 13:20

Malatya Flaş Haber Başyazarı Remzi Hayta, erken seçim yolda dedi.

7 Haziran genel seçimlerinin ardından sandıktan en yüksek oyu almayı başaran AK Parti CHP ile koalisyon hükumeti kurma çalışmalarına başladı ancak görünen o ki en kısa zamanda Türkiye’yi erken seçim bekliyor.

Türkiye çok zor günlerden geçiyor. İçeri de PKK terörü, dışarı da İŞİD tehdidi başta Büyükşehirler olmak üzere ülke genelinde canlı bomba ihtimali gerçek anlamda toplumun psikolojisi olumsuz yönde etkiliyor. Bir de bunların yanına olumsuz giden ekonomi verileri eklenince içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Tüm bu sorunlar masada ağırlığını ve sıcaklığını korurken ülkede bir hükumetin olmaması herhalde en büyük felaket olsa gerek. Genel seçimlerin üzerinden yaklaşık iki aylık bir süre geçmiş olmasına rağmen hükumet bir türlü kurulamadı ve kurulacağa da pek benzemiyor. Onca sorun içinde Türkiye'nin bir erken seçime gitmesi ülke menfaatleri açısından ben pek doğru bulmuyorum fakat görünen o ki Kasım ayında bir erken seçim süreci yaşayabiliriz.

Erken seçim olur ve yine herhangi bir siyasi parti tek başına hükumeti kuracak kadar Milletvekili'ne sahip olamazsa o zaman ne olur gerçekten merak ediyorum. Zira bir seçimin ve bu süreçte yaşanılan belirsizliğin ülkeye faturası ne kadar olur tahmin edemiyorum…

Benim önerim Türkiye eğer bir erken seçim süreci yaşayacaksa mutlaka bu seçime seçim kanunlarını değiştirerek girmeli. Birincisi İtalya’da olduğu gibi seçimlerde en yüksek oyu almayı başaran parti kaç vekili olursa olsun tek başına hükumeti kurabilmeli böylelikle siyasi belirsizlik sürecinin önüne geçmiş oluruz. İkincisi de mutlaka seçim barajı indirilmeli. Seçim barajı makul seviyelere indirilerek girilecek bir erken seçimin Türkiye’ye daha yararlı olacağı kanısındayım.

Şu anda o kadar çok soru, ihtimal ve belirsizlik var ki Allah ülkemizi her türlü tehlikeden ve beladan korusun demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

 

Remzi Hayta

YORUMLAR

  • 0 Yorum