Heyecansız Bir Seçim Süreci Yaşıyoruz

Remzi Hayta: 1 Kasım erken genel seçimlerine 15 günlük bir süre kaldı ama memlekette seçim havasının varlığından söz etmek imkânsız"

Heyecansız Bir Seçim Süreci Yaşıyoruz
16 Ekim 2015 - 00:01

Remzi Hayta yazdı...

1 Kasım erken genel seçimlerine 15 günlük bir süre kaldı ama memlekette seçim havasının varlığından söz etmek imkânsız.

1 Kasım seçimleri gerçek anlamda bizlere çok sayıda bir ilk yaşatmaya gebe.

Seçimlere iki hafta kaldı ama sokakta, çarşıda, pazarda asla bir seçim havasının varlığını hissedemiyoruz. Seçmen de siyasi partilerde derin bir sessizlik içerisinde sandıkların konulacağı günü bekliyor. Bu sessizliğin sonu ne olur tahmin etmekte güç. Ancak şundan eminim seçmen kararını çoktan vermiş durumda. Türkiye’nin bu denli kutuplaştığı bir dönemde dört ay gibi bir sürede seçmenin tercihini değiştirmesini beklemek hata olur.Elbette belirli oranda oy değişimleri, kaymaları olabilir ama ben en azından Meclis’te milletvekili dağılımın da radikal bir değişimin yaşanacağına pek ihtimal vermiyorum.

Malatya’ya gelecek olursak son ana kadar siyasi yarış AK Parti ile MHP arasında yaşanacaktır. Ya MHP 1 vekil kazanacak ya da AK Parti 5 milletvekili çıkartacak. Dışarıda siyasetin, halkın nabzını ölçmek bir hayli zor olduğu için tahmin yürütmekte zorluk çekiyorum fakat son ana kadar bir yarışın olacağı kesin.

Son olarak Ankara’da patlayan bomba da çok az olan seçim gündemini tamamen yok etmiş oldu. CHP başta olmak üzere bazı partiler tüm mitinglerini iptal ettiler. Yüze yakın yurttaşımızın can verdiği olayın ardından siyaset konuşmak da kolay değil.

Otuz yıldan daha fazla süredir gazetecilik yapıyorum. Bu süre içerisinde onlarca seçim sürecinin içerisinde yer aldım, gözlemledim gerçek anlamda ilk defa bu kadar neşesiz, heyecandan uzak bir seçime gidiyoruz. Çarşıda pazarda ne bir bayrak var ne de çalan seçim müzikleri…Bu sessizliğin ne anlama geleceğini yaşayıp göreceğiz…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum