İki ilçe kaymakamı göreve başladı
Malatya’nın Darende ve Doğanşehir İlçe Kaymakamları göreve başladı.
Malatya’nın Darende ve Doğanşehir İlçe Kaymakamları göreve başladı.
105’nci dönem kaymakamlar atamaları sonucunda Darende Kaymakamlığı görevine atanan Malik Çalışır görevine Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde başladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü kutlamalarına katılan Kaymakam Malik Çalışır , burada yaptığı açıklamada, “Darende ilçemizde daha yeni göreve başladım. Ben buraya lojmanımda yatmaya, makam odamda oturmaya gelmedim. Beni ilçeye turist olarak da göndermediler. Darende’ye Cumhurbaşkanımız bu ilçede makamı bu ilçede devleti temsil eden devlet memuru olarak atandım. İnşallah bu günden itibaren sizlerle birlikte güleceğiz, sizlerle birlikte ağlayacağız. Sizin sevinciniz benim sevincim. Sizin hüznünüz benim hüznüm. Sizin kederi benim kederim olacaktır. İnşallah artık Darende ile yani sizlerle aynı ekmeği yiyerek aynı suyu içeceğiz , aynı havayı teneffüs edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Doğanşehir Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu görevine başladı
Malatya’nın Doğanşehir İlçe Kaymakamlığına atanan Halil İbrahim Köroğlu görevine başladı.
Doğanşehir Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, ilçe Hükümet Konağı önünde daire amirleri tarafından karşıladı.
Köroğlu’nun öz geçmişi şöyle: "1993 Yılında Erzurum/Narman’da doğdu. İlköğrenimini Narman 18 Mart İlköğretim Okulu, orta öğrenimi ise Narman Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 2011 yılında girdiği Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2016 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl 105. Dönem Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Diyarbakır Valiliği’nde İl Stajı, Kars-Kağızman ve Ankara-Beypazarı ilçelerinde Kaymakam Refikliği'ni tamamlayan Köroğlu, Van ilinde ise Mülkiye Teftiş Stajını tamamladı. Kırıkkale ili Karakeçili ilçesinde 8 ay süreyle Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Vekalet görevinin ardından Ankara’da İçişleri Bakanlığınca yapılan dil kursunu tamamladıktan sonra yurt dışı stajı için gönderildiği Birleşik Krallık’ta 8 ay süreyle Liverpool Üniversitesi’nde İngilizce dil eğitimi aldı. İngiltere Kamu Yönetimi üzerine çeşitli kamu kurumlarında incelemelerde bulundu. Aynı dönemde Londra Başkonsolosluğu’nda ve Londra Büyükelçiliği’nde Dış Temsilcilik stajını tamamladı. Yurt dışı dönüşünde katıldığı Kaymakamlık Kursunu başarılı bir şekilde tamamlayarak çektiği kura ile Doğanşehir İlçemize atanmıştır. Kamu Yöneticiliği ve Etik İlkeler adlı tez çalışmasını yazdı. Evlidir.”
.jpg)







YORUMLAR