İnönü stadı'nda çimlendirme çalışmaları sona erdi

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un maçlarını oynadığı İnönü Stadı’nda tadilat çalışmaları sürüyor.

İnönü stadı'nda çimlendirme çalışmaları sona erdi
04 Ağustos 2015 - 18:01 - Güncelleme: 05 Ağustos 2015 - 20:19

PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’un maçlarını oynadığı İnönü Stadı’nda tadilat çalışmaları sürüyor. 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) direktifleri doğrultusunda başlayan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Ligin başlamasına sayılı günler kala Malatya İnönü Stadyumu'nda Passolig sistemi, tribün- koltuk yenilenmesi ve zemin bakım çalışmaları yapılıyor.

Zemin bakım çalışmaları kapsamında gübreleme, ilaçlama havalandırma ve tohumlama işlemleri yapılırken, çimlerin daha dayanıklı hale getirilmesi için özel yeniden tohumlama yapıldı.

Bakım çalışmalarını sorunsuz bir şekilde devam ettiğini kaydeden İnönü Stadı sorumlusu Cem Eren, stadyum için Federasyon’un kendilerine yapılmasını ilettiği çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Çalışmalarımız devam ediyor. Zemin yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Özel olarak getirdiğimiz vertikat adlı makine ile hem söküm hem dikim işlemini yaptık. Son işlem olarak da gübreleme ve ilaçlama yapılacak. Sahayla ilgili çalışmalar büyük bir titizlikle yürütülüyor. 10 Ağustos'a kadar da diğer işlemleri bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Eren, “Belediyenin gönderdiği ekip özverili bir çalışma yürütüyor. Gece gündüz çalışıyorlar. Onların da desteğiyle inşallah stadyum ilk maça yetişecek. Yeni Malatyaspor’un en büyük destekçisi büyükşehir belediyemize teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz çok yorgun bir zeminimiz vardı. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte İnönü Stadı’nın zemini balçıklaşıyordu. Artık zemin balçık olmayacak. Yaptığımız son çalışmanın ardından bu sorunun ortadan kalktığını söyleyebilirim” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum