İnönü Üniversitesinin yeni rektörü kim olacak

ÖZEL HABER/ FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da giriştiği darbe girişimi, İnönü Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerini etkileyecek mi?

İnönü Üniversitesinin yeni rektörü kim olacak
20 Temmuz 2016 - 17:40 - Güncelleme: 20 Temmuz 2016 - 23:41

ÖZEL HABER/ FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da giriştiği darbe girişimi, İnönü Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerini etkileyecek mi?

Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlere ve sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’da giriştiği darbe girişimi İnönü Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerini çoktan etkiledi bile.

Peki, gerçekten durum böyle mi? Yoksa bir algı operasyonu mu sürdürülmek isteniyor?

Kanımca bir algı operasyonu.Şöyle ki; İnönü Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerinde FETÖ terör örgütü güdümünde olan 200'e yakın öğretim üyesinin Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı desteklediği yönünde bir algı oluşturma gayreti var.An itibariyle bu iddiayı güçlendirecek bir emare yok.

(YÖK) tarafından konuyla ilgili olarak bir  incelemenin başlatıldığına dairde net bir bilgi henüz ortada yok.Bu noktada FETÖ terör örgütü güdümünde olan öğretim üyelerinin Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı desteklemediğini de iddia etmiyorum.Belkide böyle bir organizasyon yapılmıştır.Burada kesin olan bir husus vardır, oda şudur,"Rektörlük seçimlerinde Üniversitedeki yaklaşık 200 Fetullahçı Öğretim üyesinin hangi adaya oy verdiği Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından incelemeye alındı" iddiasının İnönü Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerinin kaderini değiştireceğine inanıyorum.

Malatya İnönü Üniversitesinde 7 adayın yarıştığı rektör adaylarını belirleme seçimleri geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmiş ve seçimlerde 359 oy alan Prof.Dr. Ahmet Kızılay sandıktan birinci çıkmıştı.Kullanılan oyların 359’unu alan Prof. Dr. Ahmet Kızılay birinci olurken, Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut 181, Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul 90, Prof. Dr. Cengiz Ara 35, Prof. Dr. H. Bayram Kaçmazoğlu 28, Prof.Dr. İlhan İçen 35, Prof.Dr. Kemal Duruhan 6 oy almıştı.

Buna göre,Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) sunulacak 6 kişilik liste şu isimlerden oluştu: “Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, Prof. Dr. Cengiz Ara, Prof. Dr. H. Bayram Kaçmazoğlu ve Prof. Dr. İlhan İçen.”

YÖK Genel Kurulunun yapacağı toplantı sonrasında İnönü Üniversitesi Rektörlüğü için 3 aday Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu 3 adaydan birisini rektör olarak görevlendirecek.

Şahsi kanaatimdir, adaylığını açıkladığı ilk günlerde 'Paralel Yapı' ile mücadele edeceğini belirten Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut,İnönü Üniversitesinin yeni rektörü olacaktır.

 

HASAN ERYILMAZ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum