İskenderoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

Belleğini Koruyan Kentler Derneği Başkanı Levent İskenderoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İskenderoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı
15 Temmuz 2019 - 00:05 - Güncelleme: 15 Temmuz 2019 - 14:15

Belleğini Koruyan Kentler Derneği Başkanı Levent İskenderoğlu,  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

15 Temmuz'un Büyük Türk Milletinin tarih boyunca yaptığı gibi bu necip milletin vatanına karşı yapılan saldırılarda nasıl bir araya geldiğinin, nasıl kenetlendiğinin, nasıl gözünü budaktan esirgemediğinin en son örneği olduğunu ifade eden İskenderoğlu, "Biz vatanı ve bayrağı kutsal sayan ölümü şehadet olarak algılayan köklü geçmişe sahip bir milletiz."dedi

İskenderoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; Tüm dünya ülkeleri bilmelidir ki biz 26 Ağustos 1071' de Malazgirt’te hangi ruhla savaştıysak, 18 Mart 1915' te Çanakkale’de hangi ruhla düşmanlarımıza karşı kenetlendiysek, 26 Ağustos 1922' de Büyük Taarruz'da vatan ve millet uğruna şehit olmayı nasıl arzuladıysak 15 Temmuz’da da aynı ruhla Milli irademize darbe yapmaya niyetlenen vatan haini alçaklar ile öyle mücadele ettik. Bizler insanlık tarihinin farklı kültür ve medeniyetleri ile bir arada yaşama ve yaşatma tecrübesi geliştirebilen tek medeniyeti olan İslam Medeniyetinin mirasçılılarıyız. Bu mirası insanlığa hadim olma ferasetiyle besleyen ve hakikate teslim olup tefekküre ermeyi Murad eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Ancak tarih boyunca bize kılıç çekene, silah doğrultana da haddini hakkıyla bildirmiş bir milletiz.

Bu milletin gelecek nesillerine bu bilinci yaşatarak aktarmak, milli hafızamızı muhafaza etmek için gece gündüz çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize çok şey düştüğünün farkındayız.15 Temmuz'da vatanımızı öz yurdunun asil nüvesi olarak canı pahasına savunan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Tüm milletime şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum." diye konuştu
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum