İYİ Parti Lideri Akşener'e coşkulu karşılama!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Malatya'da esnafla bir araya geldi. İYİ Parti lideri Akşener, öğle saatlerinde geldiği Malatya'da vatandaşlar tarafından coşku ile karşılanırken, beraberindeki partililerle birlikte esnaf ziyareti yaptı.

İYİ Parti Lideri Akşener'e coşkulu karşılama!
06 Temmuz 2021 - 00:22 - Güncelleme: 07 Temmuz 2021 - 02:40
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Malatya'da esnafla bir araya geldi. İYİ Parti lideri Akşener, öğle saatlerinde geldiği Malatya'da vatandaşlar tarafından coşku ile karşılanırken, beraberindeki partililerle birlikte esnaf ziyareti yaptı.

Akşener, bir dizi ziyaret için geldiği Malatya'da, Milli Egemenlik Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Akşener, esnafın zamlardan şikayet ettiğini belirterek, hem doğal gaza hem de elektriğe zam yapıldığını, özellikle kadınların dertlerinin olduğunu ancak sorunlarını yüksek sesle dile getiremediğini söyledi.

Emekli bir kadın 21 yıl boyunca çalıştığını emekli maaşıyla ancak faturalarını ödediğini söyledi. Emekli kadın, Akşener’e şunları söyledi: 
“Ben emekliyim sabah maaşım yattı ve sadece faturala ödeyebildim. 2006’da emekli oldum ve bu devlete 20 yıl hizmet ettim. Şu an kanser hastayım ekmek bulamıyorum yemeye. Bu kredileri keyif olsun diye çekmedim bu kredileri kadın başıma 6 kişi geçindirdim. Çocuklarımı okuttum. Çocuklarımı okutmak için mecbur kaldım krediye. Şimdi bir kilo meyve alacak gücüm yok. Erdoğan’ın eşi, ‘pirzolayı bifteği çok yemeyin arada soğan yiyin’ diyor. Biz soğan alıp yiyemiyoruz, pirzolayı unutalı yıllar oldu. Gerçekleri söylediğim için isterlerse beni tutuklasınlar ama senin iktidar olduğunu görmeden ben ölmeyeceğim. 3 bin lira emekli maaşı alıyorum doğalgaz, su, elektrik, telefon faturalarım var. Evde 2 torunum var. Çocuklarımın ihtiyaçları var. Doktor bana kaliteli beslen diyor. Ben hangi para ile kaliteli besleneyim?”

“ÜÇ MAAŞ ALANLAR NE OLACAK, NASIL YİYORLAR?”

Bir vatandaş ise “Geçen sene 20 liraya aldığımız mazot 40 lira olmuş. 40 liraya aldığımız mal 80 lira oldu. Ne olacak bu sonumuz? Üç maaş alanlar ne olacak? Bunlar nasıl alıyorlar, nasıl yiyorlar?” dedi.

"Türkiye nasılsa biz de öyleyiz" diyen bir başka esnaf ise "Daha siftah etmedik. Evim kira. Bu devirde iş bulmak kolay mı? Hangi bir belediyeye gitmişsiniz de adamın olmadan işe girmişsiniz. Öyle kolay mı? Adamın olmadan işe girebilmek mümkün mü?” diye konuştu.

Akşener, açıklamasında uzun zamandır esnaf ziyaretlerine devam ettiğini, ziyaretlerinin amacının esnafın derdini dinlemek, çözüm önerileri ile birlikte Meclis’te dile getirmek, farkındalık yaratmak ve seçmeni velinimet yapmak olduğunu söyledi.  


"ÖZELLİKLE KADINLARIN DERDİ BÜYÜK" 

Akşener ziyaretinde, gazetecilerin sorularını da yanıt verdi. Bir gazetecinin, “Esnafın ortak sorunu nedir?” sorusuna Akşener, şu yanıtı verdi:“Esnafın şöyle bir sorunu var. ‘Her ürünün pahalandığını buna karşılık alım gücünün düştüğünü’ söylüyorlar. Kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını istiyorlar. Kredilerin bir yıl daha uzatılmasını ve faizsiz olmasını itiyorlar. Bunlar yapılabilir. BAĞKUR primlerine zamdan çok şikayet var. Hem elektriğe hem doğal gaza zam yapıldı. Özellikle kadınların derdi çok büyük. Esnaf aynı zamanda daha ilginç bir biçimde çocuklarının işsizliğinden şikayet ediyor.” SÖZCÜ- YENİ ÇAĞ


YORUMLAR

  • 0 Yorum