Kiraz: AKP İl Başkanlarına Valilik görevi de mi verildi?

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya’ya yapacağı ziyaretle ilgili çağrı ve duyuruların AKP İl teşkilatı tarafından yapılmasına tepki göstererek “Biz farkında olmadan, AKP’nin il başkanlarına vali görevini de mi verdiniz?” diye sordu.

Kiraz: AKP İl Başkanlarına Valilik görevi de mi verildi?
03 Mayıs 2016 - 11:45 - Güncelleme: 03 Mayıs 2016 - 11:48

CHP İl Başkanı Enver Kiraz,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya’ya yapacağı ziyaretle ilgili çağrı ve duyuruların AKP İl teşkilatı tarafından yapılmasına tepki göstererek “Biz farkında olmadan,AKP’nin il başkanlarına vali görevini de mi verdiniz?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretini değerlendiren ve ev sahibi olan Valilik yerine AKP İl Başkanının duyuru ve çağrılarda bulunduğunu hatırlatan Enver Kiraz, “Acaba biz farkında olmadan, AKP’nin il başkanlarına, valilik görevini de mi verdiniz?  Çağrıyı AKP il başkanı yapacaksa Malatya valisi niye var? Cumhurbaşkanı bir ile geliyorsa, bu işin ev sahibi o ilin Valiliğidir. Dolayısıyla bu çağrıları Valiliklerin yapması gerekiyor. Eğer Cumhurbaşkanı,  bütün herkesin cumhurbaşkanı ve tarafsız bir cumhurbaşkanı ise,  böyle bir çağrıyı yapmak hiçbir partinin hakkı ve yetkisinde değildir. Cumhurbaşkanlığı makamının temsil anlamını biliyoruz. Buna uygun hareket edilmelidir.”dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhurbaşkanı’nın yapacağı açılışların neler olduğunun önceden açıklanmasını isteyen Kiraz, “Eğer Malatya’ya yeni bir şey yapılmışsa övünçle açıklayın biz de takdir edelim.  Her seferinde toplu açılışlar yapılacağı söylendiğinde, bu açılışlar neden kamuoyu ile paylaşılmıyor? Malatya’ya yeni ne yapılmış bilmek istiyoruz. Açılışların üzerinden günler geçiyor ama Malatyalılar nelerin açıldığını bilmiyor. Malatya’ya yeni ne yapılmış, görmediğimiz hangi yatırımlar var, biz de görelim ve takdir edelim” diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum