Kiraz, "İnönü'yü Anma Etkinliğine Tüm Halkımız Davetlidir"
Enver Kiraz: Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya İl Örgütü olarak, partimizin kurucularından, 2. Cumhurbaşkanımız ve hemşerimiz İsmet İnönü’yü ölümünün 40. Yılında saygıyla anıyoruz.
Kiraz ; parti il binasında yaptığı basın açıklamasında "Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya İl Örgütü olarak, partimizin kurucularından, 2. Cumhurbaşkanımız ve hemşerimiz İsmet İnönü’yü ölümünün 40. Yılında saygıyla anıyoruz " dedi.
Kiraz, konuşmasına şöyle devam etti:
"İsmet Paşamızı anmak için 21 Aralık Cumartesi Günü saat:12.00’de Belediye Konferans Salonu’nda bir araya geleceğiz.İsmet İnönü ve Demokrasi konulu etkinliğimize konuşmacı olarak daha önce partimizde genel sekreter yardımcılığı, genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş olan , İnönü’nün Torunu ve Ankara Milletvekilimiz Ayşe Gülsün Bilgehan ile son dönemlerde kaleme aldığı kitaplarla gündem yaratan, Atatürk ve İnönü ile ilgili asılsız iddiaları belgeleriyle çürüten, Cumhuriyet tarihi ve demokrasi adımlarını gündeme taşıyan tarihçi yazar Sinan Meydan olacaktır.
Son dönemlerde İsmet İnönü’ye yönelik saldırılar artarak devam etmektedir. Cumhuriyet değerleriyle barışık olmayanlar, Cumhuriyete karşı tavırlarını direk söyleyemeyince, İnönü’nün ismini kullanıp ağır eleştiriler dile getirmektedirler.Türkiye’nin en önemli devlet, adamı, kurtuluş savaşının eşsiz kahramanı, Lozan fatihi İsmet İnönü’yü ağızlarına almak en son bu kişilere düşer diyor ve her yıl İsmet Paşamızı daha büyük katılımla anıyoruz.
İl örgütümüz göreve geldiği günden bugüne kadar çok sayıda etkinlik gerçekleştirerek toplumsal duyarlılığı artırmaya çalışmaktadır. Bu kapsamda Cumartesi günü Saat 12’de Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştireceğimiz İnönü’yü anma etkinliğine tüm halkımızı davet ediyor, saygılar sunuyorum"







YORUMLAR