Kırteke'den çok sert Kudüs açıklaması

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyük elçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını tepki gösterdi.

Kırteke'den çok sert Kudüs açıklaması
08 Aralık 2017 - 00:02 - Güncelleme: 09 Aralık 2017 - 21:01

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı Mustafa Kırteke, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyük elçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını tepki gösterdi.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını tepki gösteren Kırteke,"Hiç şüphesiz bu tek taraflı alınan kararı tanımayacağız." dedi

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs kentinin Filistin'in ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Kırteke,"ABD Başkanı Trump'ın ülkesinin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı 21. yüzyılın en büyük siyasi suçlarından biridir. Uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına, ahlaki normlara, tarihsel birikime ve sahadaki gerçeklere aykırı bu karar gayri meşrudur ve asla tanınmayacaktır. Statüsü ve tapusu tarihle sabittir ki Kudüs İslam'ındır. Trump gibi hadsiz cahiller bu gerçekliği değiştiremezler. Eğer bu adımla yapılmak istenen Müslümanların sabrını ve tepkisini ölçmekse, bizler topyekün birer Selahaddin olarak Kudüs'ün özgürlüğü için sefere çıkmaya hazır olduğumuzu bütün haçlılara ilan ediyoruz. Kudüs asla sizin siyasi popülizminize kurban edilecek bir mesele değildir ve bütün dünya bunu böyle bilmelidir. İslam ülkeleri bu adıma karşı gerekli mücadeleyi vermeli ve bu kararı geçersiz kılmalıdır. Bunun için tüm diplomatik yollar kullanılmalı, Müslümanların sesini duyurmalıdır. Dünya sadece ABD'den ibaret değildir. 

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Tel-Aviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz. "diye konuştu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum