Kızılay Kan Merkezi yeni yerinde hizmete başladı

Deprem sonrası ağır hasar alan İl Sağlık Müdürlüğü’nün yıkılmasının ardından alana kurulan Kızılay Kan Merkezi hizmete başladı.

Kızılay Kan Merkezi yeni yerinde hizmete başladı
15 Ocak 2024 - 17:10
Deprem sonrası ağır hasar alan İl Sağlık Müdürlüğü’nün yıkılmasının ardından alana kurulan Kızılay Kan Merkezi hizmete başladı.

6 Şubat depreminde birçok binanın yıkıldığı Malatya’da İnönü Caddesi üzerinde yer alan İl Sağlık Müdürlüğü’nün de ağır hasar alarak yıkılması ile aynı alana Kızılay Kan Merkezi kuruldu. Kızılay’ın da mevcut yerinin yıkılması ile sağlık müdürlüğü eski alanına prefabrik olarak yapılan merkezin açılışına katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk kanın acil bir ihtiyaç değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirterek duyarlı herkesi bağışta bulunmaya davet etti.

Yaşanan asrın felaketinde kan ihtiyacının büyük bir ihtiyaç olduğunu da idrak ettiklerine değinen Berk, “Ülkemizde uzun bir süredir kan stoklarında ciddi bir azalma var. Acil durumlarda sağlık ekiplerimiz kana ulaşmakta zaman zaman zorlanıyor. Vatandaşlarımızı yeni açılan merkezimize davet edip kan bağışında bulunmalarını istiyoruz” dedi.

Düzenli kan bağışının özellikle kronik bazı hastalıklarında önüne geçtiğinin bilimsel olarak da kanıtlandığına işaret eden İl Müdürü Berk, “Bu nedenle vatandaşlarımızı hem sağlıkları hem de toplum sağlıkları açısından kan vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Hastanelerdeki doluluk oranı

İl Müdürü Erhan Berk, son günlerde hastanelerdeki artan grip yoğunluğuna da değinerek vatandaşların önlem almasını istedi. Türkiye’de viral enfeksiyonda ciddi bir artış yaşandığını ifade eden Berk, “Vatandaşlardan özellikle hasta olan yerlere gitmemeleri ve kendilerini izole etmelerini istiyoruz. Şuan Malatyada hasta yoğunluğu kaldırmayacak bir durumda değiliz. 2019 yılından başlayan bir covid salgını ile salgında bir alevlenme olduğunu gördük. Bu yüzden kişisel önlemleri almalıyız. Maske, mesafe ve el hijyeni noktasında üzerimize düşeni yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Bu yıl viral enfeksiyonun uzun sürdüğünü de belirten Berk, sağlık müdürlüklerine bağlı tüm hastanelerinin 7 gün 24 saat hizmette olduğunu söyledi.

Açılış sonrası emeği geçenlere plaket takdim edilirken, törene İl Müdürü Berk’in yanı sıra Kızılay Bölge Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Malatya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum