Kızılay Üniversiteli Gençleri Giydirecek

Malatya Kızılay Şubesi İnönü Üniversitesi Genç Butik Mağazası ile ihtiyaç sahibi üniversitelilere yeni eğitim öğretim döneminde de hizmet verecek.

Kızılay Üniversiteli Gençleri Giydirecek
05 Ekim 2015 - 00:00 - Güncelleme: 05 Ekim 2015 - 00:00

Malatya Kızılay Şubesi İnönü Üniversitesi Genç Butik Mağazası ile ihtiyaç sahibi üniversitelilere yeni eğitim öğretim döneminde de hizmet verecek. 

İnönü Üniversitesi kampus girişinde bulunan, Malatya Kızılay Şubesi'nin yardımseverlerin desteği ile açmış olduğu Genç Butik Giyim Mağazası bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencileri giydirmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın mağazanın 2014-2015 öğretim yılının ortasında Kızılay tarafından açıldığını ifade ederek “Genç butik mağazası 700’den fazla şubesi olan Türk Kızılayı’nın 5. mağazası niteliğinde. Tüm bu çabalar ve çalışmalar sonucu biz de burada bir mağaza açalım istedik ve rektörümüze talepte bulunduk, sağ olsun rektörümüzde bizi kırmadı ve bize bu yeri tahsis etti. Türkiye’de üniversite içinde açılan 5 mağazadan bir tanesiyiz. Yaklaşık 7 aydır buradayız ve bu süreçte 2000’den fazla öğrenciyi giydirdik. Bu yıl için de hazırlığımızı yaptık. Hayırseverlerimiz sağ olsunlar depomuzu doldurdular” dedi.

Kıyafet yardımlarına 2013 yılında 380 ürün ile başladıklarını ancak zamanla hayırseverlerin çabaları ile binlerce ürünü ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Yalçın, “Şimdi depomuzda tahminen 300-400 bin liralık ürün vardır. Bu sezonda da haftada bir gün olmak üzere üniversiteli gençlere hizmet vereceğiz. Bazen gençler -bursumuzdan mı kesilecek, sonra mı ödeme yapacağız? sorularını sorabiliyorlar haklı olarak ama Kızılay’ın logosunun olduğu hiçbir yerde insanlar karşılık vermeden tüm imkanlardan yararlanabilirler. Burası da Kızılay’ın çatısı altında kurulmuş bir hizmet tamamen ücretsizdir. İhtiyacı olan her genç Kızılay mağazamıza gelip kişi başı 3 parça seçerek alabilir” diye konuştu. 

Yalçın konuşmasının sonunda hayırseverlere de çağrıda bulunarak “Bizler Kızılay Malatya Şubesi olarak çok aktif çalışıyoruz. Bize son 2 yıl içinde çok büyük yardımlar yapıldı ama beni üzen nokta yapılan bu yardımların 99’unun dışarıdaki Malatyalılar tarafından yapılması. Malatya’da yaşayan hayırseverlerin doğrudan yaptığı yardımlar çok az miktarda. Malatyalı yardımseverleri bu konuda biraz daha hassasiyete davet ediyorum. Son 2 yıl içerisinde Kızılay olarak 14 bin insanımızı giydirdik bunun devamını getirebilmek için de tüm Malatyalıları bu işin altına ellerini koymaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum