Korona küçük esnafı da vurdu!

Malatya'nın Akçadağ ilçesi'nde korona virüs tedbirleri kapsamında zorunlu olarak iş yerlerini kapatan esnaf zor günler yaşıyor.

Korona küçük esnafı da vurdu!
08 Nisan 2020 - 08:26 - Güncelleme: 14 Nisan 2020 - 04:01

Malatya'nın  Akçadağ ilçesi'nde korona virüs tedbirleri kapsamında zorunlu olarak iş yerlerini  kapatan esnaf zor günler yaşıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında bazı işletmelerin kapatılması ve  65 yaş üstü, 20 yaş altı ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sokağa çıkması yasağının getirilmesi küçük esnafı çok büyük sıkıntıya soktuğunu belirten Akçadağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fatih Şahin," Devletimizin korona virüs salgını kapsamında uygulamaya koyduğu tüm tedbirleri saygı ile karşılıyor destekliyoruz, lakin tedbirler nedeniyle esnafın işlerinde ortalama yüzde 90 düşüş yaşandı.Esnaf olarak biz de tedirginiz. Acil olarak kredi borçları ve kira ödemeleri bulunan esnaflarımız mevcut.Şu an kredi ve kredi kartlarımızın ödeme günü geldi fakat ödeyemiyoruz. Devletimizden beklentimiz küçük-orta işletmelerin, kira, vergi, kredi, elektrik gibi borçlarını kapatma süreci boyunca ertelemesidir. Bizi koruyabilecek şekilde önlem alınmasını bekliyoruz. Hayatımızı sürdüre bilmemiz için maddi gelire ihtiyacımız var.Bu konuda esnafa destek verilmesini umutla bekliyoruz."diye konuştu

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum