Koyun:Engelli dernekleri Çoğaldı birleşemedik

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi, 21 Mart 2015 tarihinde yaptığı 10.Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan karar ile fesih edildi.

Koyun:Engelli dernekleri Çoğaldı birleşemedik
23 Mart 2015 - 18:40

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi, 21 Mart 2015 tarihinde yaptığı 10.Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan karar ile fesih edildi. 

21 yıllık derneğin kapatılmasın ardından bugün konuyla ilgili basın toplantısı düzenlenen Şube Başkanı Alihaydar Koyun, “21 yıldır büyük bir özveriyle vermiş olduğumuz haklı ve onurlu mücadelemize derneğimizi fesih ederek son vermiş bulunmaktayız” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi olarak 21 yıldır Malatya’da engellileri en iyi şekilde temsil ettiklerini dile getiren Koyun, “Yaklaşık 21 yıllık mücadelemiz esnasında hiçbir zaman prensiplerimizden, ilkelerimizden ve kişiliğimizden ödün vermeden ve din, dil, renk, ırk, cinsiyet, siyasi, mezhep, sosyal, kültürel ve etnik engelli veya engelsiz vb gibi ayrım yapmadan sadece ve sadece engelliliğimizden dolayı yaşamış olduğumuz sorunlarımıza çözüm üretmek amacıyla kısıtlı imkanlarımızla ayakta durmaya çalışarak faaliyetlerimizi yürütmeye çalıştık” dedi.

21 yıllık mücadelelerine son verme nedenlerini sıralamakla bitiremeyeceklerini belirten Koyun, “Son yıllarda ilimizde gittikçe artan bir engelli dernek furyası dikkat çekmektedir. Şu an itibariyle ilimizde engellilerle ilgili faaliyette bulunan 21 dernek ve 11 spor kulübü olmak üzere toplam 32 tane dernek bulunmaktadır” diye konuştu.

Derneklerin sağlıksız bir şekilde çoğalmasının başta engelli camiası olmak üzere amaç doğrultusunda dürüst ve güzel çalışmalar yapan derneklere de büyük zarar verdiğini vurgulayan Koyun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yıllardır savunduğumuz gibi her engel gurubundan birer derneğin yeterli olacağı ve bu derneklerinde bir araya gelerek ortak faaliyet yürüterek sorunlara çözüm arayabileceğini dile getirdik. Ancak bunun gerçekleşmesini sağlayamadık. Sağlıklı bir yapılanma ve örgütlenme olmamasının sonucunda ise; Engelliliğini kullanan engellilerin, engellisini kullanan engelli ailelerinin, engellileri kullanan engelli derneklerinin, engellileri kullanan rehabilitasyon merkezlerinin vb kuruluşların, engellileri kullanan seçilmiş veya atanmış kişi veya kişilerin, engelleri kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının önüne geçemediğimiz gibi sorunlara da çözüm getirmede yeterli olamadık”

Malatya’daki önemli STK’lardan yeteri kadar destek göremediklerini belirten Koyun, seçim öncesinde kendilerine verilen engelli bir belediye meclis üyeliği sözünün de havada kaldığını söyledi.
Koyun açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ben 21 yıllık süre içerisinde ne dernek başkanlığımda ne de şahsi bir olayda derneğimiz çatısı altında hiçbir zaman din, dil, renk, ırk, cinsiyet, siyasi, mezhep, sosyal, kültürel ve etnik engelli veya engelsiz vb gibi ayrım yapmadım, yapmadık ve yapılmasına da müsaade etmedik. Bu yaşıma kadar da hiçbir siyasi parti üyesi de olmadım ve propagandasını da yapmadım. Dernek hayatımız süresince hangi parti veya partiden olursa olsun herkese kapımız açık oldu. Her partiye ne kadar yakınsak aynı zamanda da o kadar uzak olduk. Hangi parti veya partiden olursa olsun engellileri rencide eden, aşağılayan, küçük gören kişi veya kişiler kamuoyu önünde açıklanarak eleştirilmiştir. Güzel çalışmalar yapan ve destek verenlere ise hangi parti veya partiden olduğuna ve dini görüşüne bakılmaksızın hiçbir ayrım yapmadan teşekkür edilmiş ve yeri geldiğinde ise plaket vererek ödüllendirilmişlerdir. Çünkü bizler siyaset üstü ve mezhepler üstü bir konumdayız ve engellide olsak bunun bilincinde olan insanlarız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum