Malatya'da Altyapı Çalışmaları Hızla Sürüyor !
Malatya Belediyesi altyapı çalışmaları çerçevesinde, kentin birçok noktasında cadde ve sokak düzenleme çalışmaları yapıyor.
Malatya Belediyesi altyapı çalışmaları çerçevesinde, kentin birçok noktasında cadde ve sokak düzenleme çalışmaları yapıyor.
Malatya Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, şehrin önemli arterlerinden biri olan EŞREF BİTLİS CADDESİ alt ve üst yapısıyla tamamen yenileyerek pırıl pırıl bir hale getirildi.
Malatya Belediyesi tarafından şehir genelinde başlatılan değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında Malatya; doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi ile adeta kabuk değiştiriyor.
Sürdürülen çalışmalar neticesinde bu güne kadar 203 cadde ve sokakta içmesuyu, kanalizasyon, yağmur drenaj, parsel bacaları, doğalgaz, elektrik ve Telekom hatları gibi alt yapılar yenilenip, abone bağlantıları yapıldıktan sonra, üst yapı çalışmalarını da tamamlayan Malatya Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında Eşref Bitlis (Aytaç Paşa) Caddesinde de çalışmalarını bitirdi.
Bugüne kadar değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında tamamlanan 203 cadde ve sokak ile daha güzel bir görünüme kavuşan Malatya, günün her saatinde ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Özellikle ışıl ışıl cadde ve sokakları sayesinde vatandaşlar akşam saatlerinde aileleri ile birlikte daha güvenli ve huzurlu bir şekilde yürüyüş yapıyorlar.
Değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında, önemli arterlerimizden biri olan Fırat Mahallesi Eşref Bitlis (Aytaç Paşa) Caddesi de alt ve üst yapısıyla birlikte tamamen yenilendi.
Malatya Belediyesi tarafından 2 kilometrelik Eşref Bitlis Caddesi üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, öncelikle yağmursuyu drenaj hattı yapıldı. Daha sonra içme suyu ve kanalizasyon abone bağlantıları yenilendi. Cadde üzerinde kanalizasyon hatlarının daha sağlıklı çalışması amacıyla 56 adet kanalizasyon parsel bacası yenilendi.
Cadde üzerindeki alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra ise Belediyemiz tarafından üst yapı çalışmalarına başlanarak; otopark cepleri için 6 bin 250 metrekarelik kilit taşı döşendi. Ayrıca, kumlamalı taş kullanılarak 7 bin 200 metrekare kaldırım düzenlemesi gerçekleştirildi.
Kaldırım düzenlemeleri ve cep otoparkları tamamlandıktan sonra ise 2 bin 876 metrekarelik asfalt seriminin yapıldığı caddede aydınlatma çalışmaları da yapılarak 57 adet aydınlatma direği dikildi.
Çalışmalar tamamlandıktan sonra ışıl ışıl bir görünüme kavuşan Eşref Bitlis Caddesi esnafları ve vatandaşlar, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekiplerine teşekkür ettiklerini söylediler.







YORUMLAR