Malatya Valisi Toprak'ın Darbe Girişimi Süreci ile Mücadelesi Takdire Şayandı
Özel Haber/ 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından Malatya'da sokağa inen binlerce kişi Malatya Valiliği önünde toplanmaya başladı.
Özel Haber/ 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından Malatya'da sokağa inen binlerce kişi Malatya Valiliği önünde toplanmaya başladı.
Son valiler kararnamesiyle Malatya’ya atanan ve henüz 1 ayını bile doldurmamış olan Malatya bürokrasisini tam anlamıyla tanıma fırsatı bulamayan Vali Toprak, Valilik önünde bir araya gelen binlerce vatandaşa hitap ederek," Gücümüzü sizden alıyoruz.. Malatya valisi olarak, İl Jandarma Komutanı,Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız, il Emniyet Müdürümüz ve ilçe Kaymakamlarımız hepsi burada ,dimdik ayaktayız, sükunetimizi korumamız gerekiyor" şeklinde ifadelerle bulunarak Valilik önünde bir araya gelen binlerce vatandaşa güven verdi.Akabinde Malatya Emniyet Müdürlüğü ile Malatya Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumları arasında önemli ve başarılı bir koordinasyonu sağlayarak, 2. Ordu Komutanlığı ve bağlı kışlalar ile Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üssü gibi kurumlara giriş çıkışlar engellendi.Bu çalışmaların gerçekleştirilmesi için biraz geç kalınmış olsaydı,vahim bir tablo ile karşı karşıya kalabilirdik.
Malatya Valisi Mustafa Toprak, darbe girişinin en kritik illerinden biri olan Malatya’da kontrolü kaybetmeyerek,tam bir devlet adamı ve sorumluğu ile 15 Temmuz darbe girişiminin geri püskürtülmesi sürecinde çok önemli rol oynadı.
HASAN ERYILMAZ







YORUMLAR