Malatya'da "Engelliliğe Uyum Süreci" Konferansı

Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi tarafından engelli üyelerine ve engelli ailelerine yönelik “ Engelliliğe Uyum Sürecinde Ailelerin Geçirdiği Süreçler” konulu konferans düzenlendi.

Malatya'da "Engelliliğe Uyum Süreci" Konferansı
14 Kasım 2014 - 21:25 - Güncelleme: 18 Kasım 2014 - 20:15

Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi tarafından engelli üyelerine ve engelli ailelerine yönelik “ Engelliliğe Uyum Sürecinde Ailelerin Geçirdiği Süreçler” konulu konferans düzenlendi.

Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, merkez olarak engelli üyeler ve engelli ailelilerinin bilinçlenmesi adına çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini söyledi. Belirli periyotlarda MADEM işbirliği ile konferansların düzenleneceğini belirten Yılmaz, “ Malatya Belediyesi Aile Danışmanlık ve Destek Merkezi’ne, sunumlarını gerçekleştiren Ferat Dalaman’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

PDR Uzmanı Ferat Dalaman, konferanslar dizisi ile engellilere yönelik birbirinden farklı bir çok konuyu ele alacaklarını söyleyerek “ Hayatın çok renkliliğini yansıtmaya çalışacağız” dedi. Engellilerin ve ailelerin farklı konularda zaman zaman problemler yaşadıklarını söyleyen Dalaman, aile içinde problemlerin asgari düzeye inebilmesi için her iki tarafında yapması gereken durumlar olduğunu kaydetti. 

Aile içinde dayanışmanın önemine değinen Dalaman, bireylerin birliktelik içinde olmadıkları takdirde hayatın tadını alamayacaklarını vurguladı. Toplum içinde engelli insanları anlamayacak kişilerin arttığını söyleyen Dalaman, “ Olaylara insan merkezli bakmadığımız, egomuza yenik düştüğümüz için problemler yaşıyoruz” dedi. 

Kent Konseyi Engelliler Merkezinde düzenlenen konferansa Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, Malatya Belediyesi Aile Danışmanlık ve Destek Merkezi’nden PDR Uzmanı Ferat Dalaman, engelli üyeler ve aileleri katıldı. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum