Malatya'da Sıcak Saatler Yaşandı

Sosyal medyada 'Altay Kışlası'nda ' bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı iddiası üzerine kışla önüne gelen yüzlerce vatandaşın kışlaya girmeye çalışmasıyla birlikte Altay Kışlası'na çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bölgeye çıkan tüm yollar ve caddeler Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri tarafında kapatılmak üzere iş makineleri hazır bir şekilde beklemeye alındı.

Malatya'da Sıcak Saatler Yaşandı
22 Temmuz 2016 - 01:00 - Güncelleme: 22 Temmuz 2016 - 01:50

Sosyal medyada 'Altay Kışlası'nda ' bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı iddiası üzerine kışla önüne gelen yüzlerce vatandaşın  kışlaya girmeye çalışmasıyla birlikte  Altay Kışlası'na çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bölgeye çıkan tüm yollar ve caddeler Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri tarafında kapatılmak üzere iş makineleri hazır bir şekilde beklemeye alındı.

Sosyal paylaşım sitelerinde "bir grup askerin tekrar kalkışma gerçekleştireceği" iddiasının yayılması üzerine bir grup vatandaş  'Altay Kışlası'na' geldi.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan kalabalık grubun bekleyişi devam ederken, Emniyet yetkilileri nizamiyeye gelerek vatandaşlara ,Kışlada herhangi bir kalkışmanın olmadığını belirtmesine rağmen kalabalık grup Kışla önündeki bekleyişe devam etti.

Bu arada kalabalık içerisinde bulunan Arif Özcan Günay adlı bir vatandaşın AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'yı telefonla arayarak Kışlada yaşanmakta olan durum hakkında bilgilendirmesi üzerine il başkanı Hakan Kahtalı telefondan vatandaşlara, ' Altay Kışlası'nda' olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını belirterek vatandaşların Hükümet meydanına gelmelerini söyledi.

Kahtalı'nın çağrısı üzerine kalabalık grup kışla önündeki bekleyişlerine son vererek, Hükümet Meydanı istikametine doğru harkete geçti.

Daha sonra Malatya Valisi Mustafa Toprak konuyla ilgili olarak twitter hesabından yaptığı açıklamada,"Değerli Malatyalı Hemşehrilerim, Şehrimizde olağan dışı hiç bir durum yoktur.Bunun dışındaki her türlü söylenti ve yorumlar gerçek dışıdır.

Özellikle ricam, şurada burada hareket var diyerek insanlarınızı hareketlendirmeye, yönlendirmeye çalışanlara itibar edilmemesidir..

Hain darbe girişiminin sonuçsuz kalmasıyla bu defa vatandaşlarımızı provakatif haberlerle yönlendirmek isteyenlere karşı DİKKATLİolmalıyız" ifadelerini kullandı
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum