Malatya'yı karış karış biliyoruz

AK Parti Malatya eski İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Darende ziyaretleri kapsamında Ziraat Odası İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Malatya'yı karış karış biliyoruz
28 Ocak 2015 - 16:17

AK Parti Malatya eski İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Darende ziyaretleri kapsamında Ziraat Odası İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. 

Başkan Vedat Ali Kaya’yı makamında ziyaret eden Tüfenkci, burada yaptığı açıklamada,i AK Parti İl Başkanlığı süreci boyunca 4 yılda yaptığı çalışmalar ile Darende’yi yakından tanıdıklarını söyledi. Tüfenkci, Malatya’nın tamamını, bütün ilçelerini, mahallelerini, nereye hangi hizmetin gittiğini, nerelerde eksikliklerin, sorunların olduğunu karış karış bildiklerini ve bunların raporlarının ellerinde olduğunu ifade ederek, “AK Parti, Türkiye için, milletimiz ve memleketimiz için yüzyılın şansı. Hamdolsun ülkemiz, demokratik gelişimiyle, ekonomik kalkınmasıyla AK Parti öncesi ve AK Parti sonrası diye değerlendirilir durumda” dedi.

“2023’TE DÜNYA 5’İNCİSİYİZ”
Tüfenkci, AK Parti iktidarının Türkiye’de çağ atlattığı sektörlerden birinin de tarım olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bugün artık Türkiye'nin kritik ürünler, stratejik ürünler açısından bakıldığında kendi kendine yeten ülke haline geldi. Üstelik tarım ihracatımız her geçen yıl artıyor. Tarım ürünleri artık önemli bir ihraç ürünü ve dış dengemize cari açığımıza bir bakıma yardımcı olan bir sektör haline geldi. Türkiye bugün tarım sektöründe Avrupa’da 1’inci, dünya da ise 11’incilikten 7’ciliğe çıktı. Türkiye bu noktaya 11'incilikten 7'nciliğe çıktı. İnşallah 2023'te de 5'incilik hedefimiz var”

Gübre ve mazot desteğinin artacağına vurgu yapan Tüfenkci, Başbakan Davutoğlu’nun bu konuda müjde verdiğini ve çiftçilere verilen gübre desteğinin yüzde 10, mazot desteğin ise yüzde 5 oranında artacağını dile getirdi. İlk defa AK Parti döneminde sertifikalı fidan desteği uygulamasının başladığını ifade eden Tüfenkci, “Sanayi ve ihracata yönelik yeni çeşitlerle meyve bahçesi kuran çiftçimize verilen destek ise yüzde 50 artacak” diye konuştu.

Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya da ziyaretten dolayı Tüfenkci’ye teşekkür ederek, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum