Maski, Eski Su Sayaçlarını Değiştiriyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde 10 yılını doldurmuş eski su sayaçlarını değiştiriyor. MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, vatandaşa kaliteli hizmet vermek adına teknolojiyi en iyi şekilde kullanacaklarını ifade etti.

Maski, Eski Su Sayaçlarını Değiştiriyor
25 Mayıs 2015 - 15:15

MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde 10 yılını doldurmuş eski su sayaçlarını değiştiriyor. MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, vatandaşa kaliteli hizmet vermek adına teknolojiyi en iyi şekilde kullanacaklarını ifade etti. 

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “En başta çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'na binaen 10 yılını doldurmuş sayaçların periyodik bakım kapsamında muayene edilmesi ve muayene sonucu işlevini yitirmemiş sayaçların Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personellerince damgalanarak tekrar kullanılabilmesi sağlanmaktadır” dedi.

Özgür Özdemir, muayene sonucu işlevini yitirdiği tespit edilen sayaçların yenisi ile değiştirileceğini dile getirerek, “6360 sayılı kanun ile Malatya, büyükşehir olmuştur. Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürlüğü'nün hizmet sınırı da genişlemiştir. İlçeler ve kapanan beldelerdeki abonelere ait bütün su sayaçlarının bakımı ve kontrolü yapılmaktadır. Yapılan kontrollerde su sayaçlarının yüzde 70'inin 10 yılını doldurmuş veya hassasiyetini kaybetmiş sayaçlardan oluştuğu tespit edilmiştir. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından takılan sayaçlar TÜBİTAK tarafından kontrol edilmiş ve kurşun oranı, kullanılan boya ve sayaç içi kadranının standartlarda belirlenen seviyede olduğu sağlık açısından sakınca olmadığı raporlanmıştır. Eski tip sayaçlar basınç testlerinde hata vermekte ve ölçme hassasiyeti bakımından doğru ölçüm yapamamakta fazla veya eksik ölçebilmektedir. Yeni takılan sayaçlarda hassasiyet ölçüsü şartı C tipi R160 sınıfı olarak belirlenmiştir” diye konuştu.

“Su fakiri olan ülkemizde suyun kontrolü ve ölçülebilmesi yeni sağlıklı ve daha hassas sayaçlarla mümkün olabilecek, vatandaşlarımız mağdur olmaması sağlanacak, tüketilen su ve üretilen atık suyun ölçülmesi sağlanacaktır” diyen Özdemir, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bir su sayacının periyodik bakım ücreti ile yeni sayaç fiyatı arasında fark bulunmadığından 10 yılını doldurmuş veya işlevini yitirmiş bozuk arızalı sayaçlar MASKİ Genel Müdürlüğü personellerimizce vatandaşımızın talebi doğrultusunda yenisi ile değiştirilmektedir. MASKİ Genel Müdürlüğü sayaç okuma iş ve işlemleri kapsamında 1 Nisan 2015 tarihinde online okuma sistemine geçmiş, abone bilgileri güncelleme çalışmasına başlamış ve konumsal veri aktarımı yapmaktadır. Bu çalışma kapsamında bina verileri, sayaç verileri, abone verileri ile konumsal veriler eşleştirilerek Abone Bilgi Yönetim Sistemi kurulmaktadır. Yeni okuma sistemi ile sayaç endeks okuması yapılırken hataların en aza indirgenmesi amacıyla sayaçların fotoğrafları çekilmekte, sayaç numaraları ve endeksler görüntülü olarak kaydedilmekte, bina fotoğrafları çekilerek güncellemeler yapılmaktadır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum