MHP'li Yıldız, Küçük Sanayi Esnafıyla Bir Araya Geldi

MHP'li Yıldız, Küçük Sanayi Esnafıyla Bir Araya Geldi
18 Mayıs 2015 - 17:41

MHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, esnaf ve vatandaşların AKP politikalarından perişan edildiğini belirterek, “7 Haziran genel seçimlerinde AKP iktidarına bir ders verilmesi gerekiyor” dedi. 

Yıldız, Helvacı Sanayi (Küçük Sanayi) kereste ve mermerciler esnafını gezdi. MHP Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında ekonomi politikaları milletin karşı karşıya olduğu borçluluk, geçim sıkıntısı ve fakirliğe çare olacak acil önlemlerden oluşan “rahatlatıcı politikalar” ile bununla eş zamanlı olarak Türkiye’yi geleceğe taşıyacak “kalkınma politikaları” olmak üzere iki ana eksenden oluştuğunu kaydetti. Yıldız, “Dışa açık ve rekabetçi bir yapı içerisinde dünya ekonomisiyle bütünleşerek, bölgesel ve küresel gelişmelerin önde gelen belirleyicileri arasında yer alınmasını; bilgi çağının gereği olarak bilgi üretiminin desteklenmesi, bilgiye hızlı ve kolay ulaşımın sağlanması suretiyle bilginin en etkin tarzda kullanımının gerçekleştirilmesini; kolay ve spekülâtif kazanç sağlayan ranta dayalı bir tüketim ekonomisi yerine, teknolojik gelişmeyi, yenilikçiliği, verimliliği ve istihdamı esas alan bir üretim ekonomisinin oluşturulmasını gerekli görmekteyiz. Geleneksel ihraç ürünlerinin yerini yüksek katma değerli, Ar-Ge ve teknoloji odaklı çeşitlendirilmiş ürünlerin alması temin edilecek, işlenmiş ürünü teşvik etmeye yönelik bir endüstriyel yaklaşım benimsenecektir” dedi.
Milliyetçi Hareket iktidarında istikrarlı ekonomik büyümenin sağlanması ve güçlü bir üretim ekonomisinin tesis edeceklerini vurgulayan MHP’li Yıldız üreten, istihdam ve üretilen değerden bu süreçte yer alan her kesimin katkısı ölçüsünde adil pay almasını sağlayan, yoksulu gözeten, gelir dağılımını adaletli kılan bir sosyal refah düzeni oluşturmak temel hedefleri olduğunu belirtti. Yıldız, şunları kaydetti: 

“Sosyal refahın asli unsuru olan beşeri sermayenin eğitimine öncelik verilecek, çalışma hayatı ve iş gücü piyasası iyileştirilecektir. Güçlü bir emek piyasası; yoksulluğun azaltılması ve sosyal refah düzeni açısından vazgeçilmez bir unsurdur. Maliye politikası araçları sosyal adalet ve gelir dağılımı yönünde daha etkin kullanılacaktır.”

Sürdürülebilir ve yüksek bir büyüme ortamı tesis edeceklerini ifade eden Yıldız, ekonominin dış kaynak bağımlılığını azaltarak şoklara karşı dayanıklı hale getirmek ve kırılganlığını azaltacaklarını söyledi. Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında yapacaklarını şöyle özetledi: 

“Fiyat istikrarını sağlayacağız. Büyümeden taviz vermeden cari açığı kontrol altına alacağız. Maliye politikasını makro politikaları destekleyici şekilde yürüteceğiz. İstihdamı teşvik edici bir iş gücü piyasası kuracağız. Ar-Ge payını artırmak, bilgiyi ticarileştirmek, yenilikçiliği ve girişimciliği kurumsallaştırmak, dünyada Türk markalı ve patentli ürünleri yaygınlaştıracağız. Ekonomide kaynakları üretken alanlara yönlendireceğiz.”

KOBİ’leri, esnaf ve sanatkârı, çiftçileri ve diğer vatandaşları borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için “Borç Sarmalından Çıkış Projesi” uygulayacaklarını belirten Yıldız, yeni iş yeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlayacaklarını belirtti. yıldız, ayrıca yük taşımacılığı yapan esnafa vergisiz akaryakıt imkanı sunulacağını kaydetti.

MHP’li Yıldız, Küçük Sanayi esnaf ziyaretinde, bir esnaf AKP iktidarının uyguladığı ekonomik politikalardan bıktıklarını belirterek, şunları söyledi: 

“Belediye başkanı seçim öncesinde en az 10 defa geldi. Seçimlerden sonra ne vatandaşı tanıyorlar ne de esnafı tanıyorlar. Bu vatandaşımız, esnafımız nasıl bir çare bulacak. Bu dava nasıl çözecek” diye sordu.
MHP’li Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız ise, “Bunlar 14 yıldır iş başındalar. 12 - 13 yıldır da belediyelerde iş başındalar. Bunlar esnaf ve vatandaşa hizmet versek de vermezsek de biz oyumuzu alıyoruz diyorlar. Malatya’nın iradesi bizim için önemli değil diyorlar. O zaman Malatyalılar, 13 Yıl geçti. Siz bize hiç hizmet vermediniz. Esnaf ve vatandaşlarımız perişan olduğunu söylüyor. Bu sadece buradaki sanayiciler değil, şehir merkezindeki küçük esnaflar da perişan olduğunu söylüyorlar. Vatandaş, çiftçi diyor ki bizde perişanız. O zaman herkes perişansa bunlar oyu nereden alıyor?” ifadelerini kullandı.

Aynı esnafta “AKP’li milletvekilleri çıkıyor televizyonlara hastane, otoyol, yol yaptım diyorlar. Peki bizim Tekel, Sümer Fabrikaları ne oldu? Şimdi gençlerimiz 950 lira asgari ücrete mahkum ediliyorlar. Asgari ücretlimiz de aynı kirayı veriyor, 5 bin lira maaş alan da aynı kirayı veriyor” dedi.

MHP’li Yıldız’da hem esnafın hem de vatandaşların 7 Haziran genel seçimlerinde AKP iktidarına bir ders vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. MHP’li Yıldız, esnaf ziyaretinde sokakta tatlı satan bir esnaftan hem beraberindeki ekibe hem de yoldan geçen esnaf ve vatandaşlara tatlı ikramında da bulundu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum