Mızrak çuvala sığmıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak mı?

Mızrak çuvala sığmıyor
24 Ekim 2018 - 00:02 - Güncelleme: 30 Ekim 2018 - 02:38

ÖZEL HABER/ Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak mı? 

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Malatya'da en çok konuşulan isim Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan. Malatyalılar Gürkan'ın 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı yada Battalgazi için aday olup olmayacağı sorusuna yanıt arıyor.

Battalgazi'de üç dönemdir, başkanlık yapan Gürkan'ın artık Battalgazi'ye verecek çok fazla bir şeyi kalmadı.Buna başka bir ifade ile şöylede denebilir;' Artık bu gömlek bu vücuda dar geliyor'.

AK Parti Genel Merkezi'nce kent genelinde yapılan kamuoyu araştırmaların da açık ara önde çıkan ve halktan büyük bir destek bulunan Gürkan Büyükşehir belediye başkanlığına mutlaka aday olmalı vede AK Parti Gürkan ile yola devam etmelidir.

Peki,AK Parti bizim adayımız Gürkan diyebilir mi?  Malatya'da AK Parti'yi yakından izleyen herkes bilir; AK Parti'nin Malatya'daki çekirdek kadrosu öteden beri Gürkan'ı içine sindirememiş kerhen bir birlik görüntüsü vermiştir.Bunun son örneğini dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın görevinden istifa ederek milletvekili adayı olması sürecinde yaşadık.Gürkan'ın getirilmesi gereken bir makama oldu bitti ile bir başka ismi getirildi.Mızrağın çuvala sığmaz hale geldiği şu günlerde bile  AK Parti'nin Malatya'daki politikalarına yön veren isimler Gürkan'ın büyükşehir adaylığını engelleye bilir mi? Evet engelleyebilirler. 

Battalgazi'ye artık yapacak çok fazla bir şeyi kalmayan öte yandan büyükşehir belediye başkanı olması için kamuoyunda büyük bir halk desteği bulunan Gürkan'ın AK Parti'nin büyükşehir adayı olmasının engellenmesi bir yerde AK Parti içerisinde aktif siyaset yapma olanağını ortada kaldırmaktadır.Malatya'da bu resmi görerek ve gelişen son siyasi olayları da değerlendiren bir kesim AK Parti'de önü kesilmek istenen Gürkan'ın MHP'nin Malatya Büyükşehir belediye başkan adayı olmasını belirterek böyle bir senaryonun hayata geçmesi halinde AK Parti'nin adayı kim olursa olsun MHP'nin büyükşehri çok rahat kazanabileceğini ifade ediyor.

Özetle AK Parti Gürkan denklemini tekrar tekrar gözden geçirmeli ve Gürkan'ın büyükşehir aday adayı olması halinde Gürkan'la yola devam etmelidir, aksi takdirde kayıp edecek sadece AK Parti değil Malatya olacaktır.

Hasan Eryılmaz


YORUMLAR

  • 2 Yorum