Muhtarlardan 'Darbeye Hayır' yürüyüşü

15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Malatya’daki mahalle muhtarları ‘Darbeye Hayır’ yürüyüşü gerçekleştirdi. Muhtarlar Türk Bayrağıyla gerçekleştirdikleri yürüyüşte sık sık sloganlar attı.

Muhtarlardan 'Darbeye Hayır' yürüyüşü
21 Temmuz 2016 - 00:00

15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Malatya’daki mahalle muhtarları ‘Darbeye Hayır’ yürüyüşü gerçekleştirdi. Muhtarlar Türk Bayrağıyla gerçekleştirdikleri yürüyüşte sık sık sloganlar attı. 

Öğretmenevi önünden başlayıp Hükümet Meydanına kadar devam eden ‘Darbeye Hayır” yürüyüşüne AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediye Daire Başkanı Murat Nalçacı, Yeşilyurt AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Muhtarlar Derneği, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği, Yeşilyurt ve Battalgazi Muhtar Derneği Başkanları, Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Millet olarak kenetlendik 

Yürüyüş sırasında sık sık tekbir getiren kalabalık, ‘Darbeye hayır, FETÖ’ye idam’, ‘Amerika İslam’a Engel Olamaz’, Başkomutanımız Erdoğan’ın 2. Emrine Kadar Meydanları Terk etmiyoruz” sloganları atarak, pankartlar açtılar.

Yürüyüş sonrası valilik önünde toplanan kalabalığa konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Türkiye’nin çok kritik bir süreçten geçtiğine vurgu yaparak, “15 Temmuz Cuma gecesi bir grup vatan haini tarafından başlatılan darbe girişiminin engellenmesine yönelik millet olarak eşi benzeri görülmemiş ortak bir tavır aldık. Millet olarak kenetlenmiş durumdayız. Bu ülkede artık darbe ve cunta dönemi kapanmıştır. Ülkemizin 81 kentinde olduğu gibi Malatya’da demokrasi nöbeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek ikinci emre kadar devam edecektir” diye konuştu.

"Birlik olursak kimse sırtımızı yere getiremez"

Türkiye üzerinde geçmişten bugüne kadar çok büyük oyunlar oynandığını belirten Polat, “Biz millet olarak bir ve beraber olursak, sırtımızı hiç kimse yere getiremez. Rabbim birliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. Bu topraklara nifak tohumu atmak isteyenler hep başarısız olmuştur. 15 Temmuzda ise büyük bir alçaklıkla karşı karşıya kaldık, bunu yapan insan olamaz. Bu milletin özgürlüğünü ve hürriyetini kimse elinden alamaz. 15 Temmuz demokrasi bayramı için muhtarlarımızla birlikte halkımızla omuz omuza yürüyüşümüzü yaptık” ifadelerine yer verdi.

Valilik önünde toplanan muhtarlar adına yapılan ortak açıklamada ise “15 Temmuzda derin ve köklü bir devlet geleneğine sahip olan aziz Türk Milleti ve onun gözbebeği halkımız, demokrasiye bağlılığını göstermek için Başkomutanımızın talimatıyla sokaklara indi. Her şeye rağmen meydanları terk etmeyen vatandaşlarımıza minnettarız. Dün olduğu gibi bugünde Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğünü hedef alanlara karşı meydanlarda kalmaya ve tek yürek olmaya devam edeceğiz. Dost düşman şunu bilsin ki; muhtarlarımız, milletimiz gibi demokrasiye zarar vermeye çalışan her türlü girişimin karşısındadır. Bu süreçte muhtarlar olarak milli iradenin yanında üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız” ifadelerine yer verildi.

"Okçular tepesini asla terketmeyeceğiz"

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise yaptığı konuşmada darbe girişimi karşısında onurlu ve dik duruş sergileyen Malatya halkına teşekkür etti. Darbecilerin amacının korku oluşturmak olduğunu ancak bunun el birliği ile bertaraf edildiğini belirten Kahtalı, “Onlar zannettiler ki, 80 darbesindeki gibi ordu yönetime el koyacak, bizde korkup evimize kapanıp sineceğiz, onlarda tanklarını yürütecekler. Bunun önündeki en büyük engel, Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun talimatıyla meydanlara indik ve bekleyişimiz sürüyor. Uhud’da olduğu gibi okçular tepesini asla terk etmeyeceğiz. Bu coğrafyada fitne ve hainlik çıkartan, satılıklar hep olmuştur ama bugüne kadar böylesi hiç olmadı. Böylesine hesaplı, böylesine millete kurşun sıkacak kadar alçalan bir güruh çıkmadı. Pensilvanya'dakilere uşaklık eden, onunla işbirliği eden bir küçük grup tankları sürüp, uçakları ele geçirerek halka ateş açtılar. 240 vatandaşımızı şehit ettiler. Ne için kimin için bunu yaptılar kime hizmet ediyorlar. Bu hainlere geçit vermedik, vermeyeceğiz. Bu onurlu direnişe katılan bütün kurumlar gibi hepimizin temsilcisi muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum