O ilde okullara kar tatili

Ardahan’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçe ve köylerde okullar bir gün tatil edildi.

O ilde okullara kar tatili
12 Kasım 2015 - 10:42 - Güncelleme: 12 Kasım 2015 - 10:44

Ardahan’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçe ve köylerde okullar bir gün tatil edildi.Ardahan’da saatlerce etkili olan kar yağışı kentte yaşamı olumsuz etkilerken, aralıksız yağmaya devam eden kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı. Birçok noktada kar yağışından kaynaklı trafik kazaları meydana geldi.

Gece boyu etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde ise yine yerini soğuk havaya bıraktı.
Yetkililer, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları yaşanabileceği için sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Öte yandan, Damal, Hanak ilçeleri ile merkeze bağlı köylerde okullar bir gün süreyle tatil edildi.  

12 KASIM 2015 HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Ardahan'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güney ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve batı, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 15
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 18
İzmir: Az bulutlu ve açık 22
Adana: Parçalı ve az bulutlu 24
Antalya: Az bulutlu ve açık 25
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 19 


YORUMLAR

  • 0 Yorum