Ölmeztoprak nereye koşuyor?

Malatya, 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Milletvekili olarak seçilen İnanç Siraç Kara Ölmeztoprakla yeni bir yola mı girdi?

Ölmeztoprak nereye koşuyor?
09 Kasım 2023 - 14:36 - Güncelleme: 09 Kasım 2023 - 18:06
Malatya, 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Milletvekili olarak seçilen İnanç Siraç Kara Ölmeztoprakla yeni bir yola mı girdi?

AK Parti’nin 2001 yılında siyasi arenada yerini almasıyla birlikte Malatyalılar istisnasız her dönemde AK Parti’ye büyük bir destek vererek Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durdu.

Her koşulda Erdoğan’a desteğini sürdüren Malatyalıları mecliste temsil eden isimler ise birkaç kişinin dışında genelde hep aynı bilindik simalardan oluştu. Özellikle oligarşik bir yapının hakimiyeti altına giren Malatya- AK Parti’de bahse konu yapıya direnen çok sayıda partili ise öyle veya böyle tasfiye edildi.

Uzun bir süredir birkaç siyasinin ekseninde dönenerek şekillendirilen AK Parti’nin Malatya kadrolarında alan açan tek isim ise İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak oldu. 6 Şubat depremlerinde sarsılan Malatya’da, ciddi bir kayıp yaşamak istemeyen AK Parti’nin kentteki önemli iki ismi Ölmeztoprak’a bir yerde mecbur kalarak ön açtı. Seçimleri Ölmeztoprakla kotaran AK Parti’nin öteden beri kentteki oyun kurucularının gelinen noktada evde ki hesapları ise çarşıya uymadı. Suya sabuna dokunmayarak sahada ise bulunmayacağına kesin gözeyle baktıkları İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ezber bozarak bugün kentte en fazla konuşulan ve çalışmalarıyla taktir toplan bir siyasetçi olurken, çok sayıda isim Malatya’nın Ölmeztoprakla yeni bir yola girdiğini düşünüyor.

Depremlerde büyük bir yıkım yaşayan Malatyalıların atiye dair yeşerttiği bir umut olarak öne çıkan Ölmeztoprak’ın artık Malatya’da bir denge unsuru olduğunu bu bağlamda ismini ilerleyen gün ve aylarda çok daha fazla duyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.








 

YORUMLAR

  • 0 Yorum