Pütürge 5.2'lik depremle sallandı!

Malatya’da merkez üssü Pütürge ilçesi olan 5,2 şiddetinde deprem meydana geldi.

Pütürge 5.2'lik depremle sallandı!
05 Ağustos 2020 - 00:03 - Güncelleme: 05 Ağustos 2020 - 01:04

Malatya’da merkez üssü Pütürge ilçesi olan 5,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere gören ölen veya yaralanan bulunmuyor.

Malatya’nın Pütürge ilçesi Tepehan Mahallesi merkezli deprem, saat 12,37’de, AFAD verilerine göre 5,2 şiddetinde meydana geldi. Malatya merkezde özellikle çok katlı binalarda hissedilen deprem Arguvan ilçesinde de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre ölen veya yaralanan bulunmuyor.

Arguvan ilçesinde Ender Yücekaya ışık vatandaş, birden sallandığını ifade ederek, büyük korku yaşadığını dile getirdi.

İçişleri Bakanı Soylu: "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve jandarmamız tarafından devam ediliyor."

Pütürge’de artçı sarsıntılar devam ediyor

Malatya’nın Pütürge ilçesinde 5,2 şiddetindeki depremden sonra bir saat içerisinde 4 artçı sarsıntı yaşandı.

Saat 12.37'de Pütürge ilçesi Tepehan Mahallesi merkezli meydana gelen 5,2 şiddetindeki deprem sonrasında saat 12.48 ve 12.51 ‘de 1,7 şiddetinde, saat 12,55’de 1,4 ve saat 13,01’de 1,8 şiddetinde artçı sarsıntılar meydana geldi.

Bu arada, 5,2 şiddetindeki depremden önce de Pütürge ilçesinde saat 12.20’de 1,9, saat 12.21’de ise 1,7 şiddetindeki sarsıntılar kayıtlara geçti.

Valilikten Pütürge Depremi Açıklaması

Pütürge ilçesi Tepehan Mahallesi merkezli meydana gelen depreme ilişkin Valilikten yapılan açıklamada "İlimiz Pütürge İlçesi’nde 04.08.2020 tarihinde saat 12.37’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde, mahalle muhtarlıklarından alınan bilgiler ile AFAD, Emniyet ve Jandarma ekiplerince yapılan saha araştırmaları neticesinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayı meydana gelmediği tespit edilmiş olup depremin hemen ardından bölgeye sevk edilen İl AFAD Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerince binalarda hasar tespitine yönelik çalışmalara başlanmıştır. 

Pütürge İlçesi Taşmış Mahallesi’nde 4-5 toprak evin yıkıldığı yönünde mahalle muhtarı tarafından yapılan açıklamalara ilişkin olarak yerinde yapılan araştırmalarda, Taşmış Mahallesi’nde yıkılan konut olmadığı, bir evin çatısında çökme ve daha önceki depremlerde zarar gören bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştuğu anlaşılmıştır.5.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle oturduğu konutu hasar gören vatandaşlarımızın görevli ekipler tarafından hasar tespiti çalışmaları yapılana kadar evlerine girmemeleri can güvenliği bakımından büyük önem arz etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." denildi

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum