STK'lar 'evet' oyu verecek

Malatya’da faaliyet gösteren birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) referandumda 'evet' oyu vereceklerini açıkladı.

STK'lar 'evet' oyu verecek
17 Mart 2017 - 17:42

Malatya’da faaliyet gösteren birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) referandumda 'evet' oyu vereceklerini açıkladı. 

Geçtiğimiz günlerde Malatya Barosuna bağlı bir grup avukatın ‘Referandumda evet’ açıklamasının ardından Malatya’da faaliyet gösteren birçok Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’nın temsilcileri “Ortak Değerler Platformu” çatısı altında düzenlenen basın toplantısında, 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘evet’ oyu vereceklerini söyledi. STK Temsilcileri adına açıklama yapan Ortak Değerler Platformu Basın Sözcüsü Hüseyin Polat, Türkiye’nin geçmişte birçok darbeyle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, yeni sistem ve anayasa ile birlikte Türkiye’nin daha çok gelişeceğini söyledi. Hüseyin Polat, “16 Nisan’daki değişikliğin bizi biz yapan yüce değerlerimize uygun, adalet ve hakkaniyetin esas alındığı bir anayasa değişikliği veya onun bir adımı olmasını diliyor ve umuyoruz.

Müslümanların kendi kendilerini yönetemeyeceklerini veya bunun için anayasa yapamayacaklarını iddia edenlere iyi bir cevap olacağını düşünüyoruz. Bu düzenlemenin, kesinlikle darbecilerin ve cuntacıların efendilerinden himmet alarak hazırladıkları ve yıllardır bize dayattıkları anayasalarından daha iyi olacağını biliyoruz. Bizler Malatya’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “Ortak Değerler Platformu” olarak şunu açıkça ifade ediyoruz; bu toprakların sahipleri ve en asli unsurları olarak, bundan sonraki süreçte meclisin, meşrutiyetini bizim değerlerimizden almasını talep ediyoruz. Bizim kendisine verdiğimiz yetkiyi kesinlikle başkalarıyla paylaşma veya onlara peşkeş çekmeye yeltenmemesini istiyoruz. Bizim sahip olduğumuz, tarihi zenginlik, müktesebat ve değerler, liyakat sahibi, yetişmiş insan gücü ve imkanlarımız bunun için yeterlidir. Bu bağlamda, tek tek her maddenin sağladığı avantaj, yenilik ve açılımlara girmeden genel anlamda bu anayasal değişikliğin hayırlı bir girişim olduğunu düşünüyor ve desteklediğimizi kamuoyumuzla paylaşmak istiyoruz. Bu sürece ilişkin içeride ve dışarıda oluşturulan korku, gürültü ve manipülasyon dilini asla tasvip etmiyoruz” dedi.

Yeni Anayasa ve sistem değişikliğinin sadece siyasileri ilgilendiren siyasi bir mesele olmadığını kaydeden Polat, “Tüm toplumun, hepimizin meselesi olduğu bilinciyle aydınlatıcı çalışmalar yapacağımızı ve yapılanları, özellikle Malatya Barosuna bağlı Avukatların oluşturduğu platformun çalışmalarını desteklediğimizi ve bu süreçte de kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olacağımızı deklare etmek istiyoruz. Biz de 16 Nisandaki Referandumunun sadece siyasilerin değil, tüm toplumun meselesi olduğu anlayışını bir kez daha yineleyerek buradan, Malatya’mızda sivil iradenin gerçek temsilcileri olan tüm sivil toplum kuruluşlarını ve duyarlı halkımızı bu “Evet” sürecinde birlikte yürümeye davet ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum