TDK Başkanından Vali Baruş'a ziyaret

İnönü Üniversitesinde düzenlenen konferansa katılmak üzere Malatya'ya gelen Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin ve Bilim Kurulu üyeleri Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

TDK Başkanından Vali Baruş'a ziyaret
12 Kasım 2021 - 19:39 - Güncelleme: 16 Kasım 2021 - 20:38
İnönü Üniversitesinde düzenlenen konferansa katılmak üzere Malatya'ya gelen Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin ve Bilim Kurulu üyeleri Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

29 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak kutlanmasına binaen İnönü Üniversitesinde Yunus Emre ve Türkçe Yılı Anadolu Konferansına katılan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Prof. Dr. Mustafa Ergün, Uzman İrem Işıl Altun; çeşitli üniversitelerdeki akademisyenler ile kentteki bürokrasi akademi ve sivil toplum mensuplarının bir araya gelmesini hedeflediklerini ifade ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Vali Aydın Baruş da yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür ederek, kendilerini ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ziyaret sonunda Prof. Dr. Gülsevin, Vali Baruş’a Türk Dil Kurumu yayınlarından takdim etti. Vali Baruş’ta Prof. Dr. Gülsevin’e Malatya Tanıtım Kitaplarından hediye etti.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum