TOKİ Akçadağ'a 250 konut yapacak

Malatya’nın Akçadağ ilçesine TOKİ tarafından 250 konut inşa edileceği bildirildi.

TOKİ Akçadağ'a 250 konut yapacak
14 Eylül 2022 - 17:25 - Güncelleme: 14 Eylül 2022 - 18:35
Malatya’nın Akçadağ ilçesine TOKİ tarafından 250 konut inşa edileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından da hangi il ve ilçeye kaç konut inşa edileceği belli olurken,Malatya’ya ise toplamda 2 bin 500 konut yapılacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Akçadağ Toplumsal Mutabakat Derneği (ATMD) Başkanı Abdullah Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi çerçevesinde ilk etapta Akçadağ’a TOKİ tarafından 250 konut inşa edileceğini söyledi.

Akçadağ’ın proje kapsamında olmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Akgün  AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın girişimleri sonucu Akçadağ’a ilk etapta 250 konut inşa edileceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu  sosyal konut projesinde Akçadağ’ın yer almadığı bilgileri bazı sosyal medya  platformlarında gündeme getirilmesi üzerine AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık’la görüşerek Akçadağ’ın proje kapsamında olup olmadığını sorduk. Çok değerli milletvekilimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la görüştüklerini ifade ederek Akçadağ’ın proje kapsamına aldırıldığını ilk etapta Akçadağ’a TOKİ tarafından 250 konut inşa edileceğini kaydetti. Her daim Akçadağlıların yanında olan söz konusu Akçadağ olduğunda desteklerini esirgemeyen değerli AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık’a tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum