TSK darmadağın edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bülent Arınç’a suikast davasında verilen takipsizlik kararının ardından, “Burada iftira atanlar mağduriyeti oynayanlar mutlaka yargılanmalılar. Başta Bülent Arınç yargılanmalıdır” dedi.

TSK darmadağın edildi
14 Mart 2015 - 22:25 - Güncelleme: 20 Mart 2015 - 20:04

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bülent Arınç’a suikast davasında verilen takipsizlik kararının ardından, “Burada iftira atanlar mağduriyeti oynayanlar mutlaka yargılanmalılar. Başta Bülent Arınç yargılanmalıdır” dedi. 

Seçim gezileri kapsamında Malatya’da Haçovalılar Derneği’nde vatandaşlarla buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast davasında takipsizlik verildiğini hatırlatarak açıklamalarda bulundu. O dönem Bülent Arınç’a suikast düzenleniyor diye bir fırtına kopartıldığını savunan Ağbaba, “2 tane Albay Çukurambar’da yakalandı. Şimdi dün soruşturmaya takipsizlik kararı verildi. Ve kozmik oda ile ilgili bazı açıklamalarda bulunuldu. O gün hem bu davaları açanlar hem de yaygara kopararak mağduriyeti oynayanlar hemen seçim öncesinde boynunu büküp mağdur olma rolüne bürünenler maalesef iftira attılar. Sadece oy almak için sadece kendilerini mağdur göstermek için başta dönemin Başbakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere sanki Arınç’a suikast düzenleniyor gibi bir rüzgar estirdiler. Sanki böyle bir şey varmış gibi önce kamuoyunu inandırmaya çalıştılar ellerindeki basın ile medya ile. Ardından kozmik odaya girdiler. Kozmik odada da Genelkurmay’ın o gizli bilgilerine ulaştılar. Burada temel amaç Türk Silahlı Kuvvetleri’ni dağıtmaktı onu da başardılar” dedi.

O dönem TSK’nın başında bulunanların personeline sahip çıkmadığını savunan Ağbaba, “TSK darmadağın edildi kozmik Oda ve ardında gelen davalar ile. TSK çökertildi. Şimdi o Bülent Arınç’a suikast davasında takipsizlik verildi. Mahkeme bir şey bulamadı. Burada iftira atanlar mağduriyeti oynayanlar mutlaka yargılanmalıdırlar. Başta Bülent Arınç yargılanmalıdır. Erdoğan yargılanmalıdır. Bu iftiraları atanlar mutlaka yargılanmalı. Sadece askerlere değil bilim adamlarına gazetecilere ne kadar solcu muhalif aydın varsa cezaevine tıkanlar mutlaka yargılanmalı. O dönem ne kadar yurt sever subay varsa gözaltına alındılar tutuklandılar ve aylarca yargılandılar” diye konuştu.

Ağbaba CHP olarak kozmik odaya girenleri ve emri verenlerin yargılanması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum