Tüfenkçi'den Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Açıklaması
AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi.
Parti binasında basın açıklaması yapan Tüfenkci, Çankaya'da değerlerimizi temsil eden, kazanımlarımızı koruyacak, geliştirecek, milli iradenin hukukunu koruyacak bir Cumhurbaşkanı'na ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, ’'Yeter söz de karar da milletin' diyenlerin verdiği kavga, verdiği mücadele Cumhurbaşkanlığı makamına taşınması gerekir. 40 yılı aşkın siyasi hayatı boyunca bu mücadelenin sembol isimlerinden olan, sayısız bedel ödeyen, türlü zorluklara göğüs geren, özgürlüğü elinden alınmasına rağmen, darbelere muhtıralara rağmen çizgisinden ödün vermeyen, diklenmeden dik durmasını bilen Recep Tayyip Erdoğan’ın bu makama talip olması ülkemiz ve milletimiz için tarihi bir gün’’ ifadelerini kullandı.
Tüfenkci, Cumhurbaşkanı olarak en güçlü ve sağlam adayın Başbakan Erdoğan olduğunu belirterek, ‘Milletin sesi olduğu, kurulan tuzakları, hazırlanan kumpasları, darbe tertiplerini bir köşeye fırlattığı için. 367 kararına, Cumhuriyet mitinglerine, e-muhtıraya karşı dik durduğu için, muhtıra verildiğinde şapkasını alıp kaçan Başbakanların ülkesinde, muhtıra verenlere karşı muhtıra veren bir Başbakan olduğu için, Türkiye'yi faili meçhul cinayetler girdabından kurtardığı için. Kadim sorunumuz olan asker ne der diye ikide bir kışlaya bakılan Türkiye'yi artık siyasetçi ne der denilen bir noktaya taşıdığı için, 17 Aralık darbe girişimine karşı bir kez daha milletin hukukunun koruduğu ve cemaat vesayetine eyvallah etmediği için, Meclise sokulmayan, üniversite kapılarından geri çevrilen, başörtülülerin hukukunu koruduğu için. Türk-Kürt kardeşliğini yeniden tesis edip, 30 yıldır akan kanı durdurduğu, çözüm sürecini başlattığı için Recep Tayyip Erdoğan milletimizin ve ülkemizin geleceği için daha da güçlenerek devam etmelidir’’ dedi.
İl Başkanı Tüfenkci, AK Parti kadrolarının birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, ‘Başbakan Erdoğan’ın fire vermeden tüm milletvekillerimizin imzası ve 81 il ve ilçe teşkilatlarımızın tamamının desteğini alması AK Parti ailesinin davasına ve liderine ne derece sahip çıktığını göstermektedir. İnşallah 10 Temmuz’da seçim kampanyasının start verilmesi ile bizler de İl ve İlçe Teşkilatlarımız ile çalışmalarımıza başlayacağız. İlk defa halkın oyları ile seçilecek olan Cumhurbaşkanı’nın gücü ve yetkisi farklı olacağı gibi vesayet rejiminin son koltuğu da böylece tarihe karışacak. İnşallah 10 Ağustos ile devletle milleti kucaklaştıran, milletinin çıkarlarını gözeten, milletin ve demokrasinin tarafını tutan, her kesimi temsil eden bir cumhurbaşkanı seçilmiş olacaktır’’ şeklinde konuştu.







YORUMLAR